PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Greyfurt suyuna dikkat!


*fanii*
12-07-2007, 15:52
Greyfurt suyu ile ilaç içmek ölüme yol açıyor...

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyeni Naciye İla Deniz, insan sağlığı açısından son derece önemli bir besin kaynağı olan greyfurt suyuyla ilaç içiminin ölüme yol açabileceğini söyledi.

Diyetisyen Deniz, kötü kolesterolü düşürücü etkisi olan, kılcal damarlarda kan dolaşımını hızlandıran, damarları hastalıklardan koruyan greyfurt suyunun, alınan ilaçların yan etkilerinin ortaya çıkmasına neden olduğunu vurguladı. Greyfurtun sağlık açısından önemli bir besin kaynağı olduğuna dikkat çeken Deniz, “Yapılan araştırmalarda portakal gibi dilimlenerek etiyle birlikte yenilen greyfurtun özellikle mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığı saptanmış bulunuyor. Greyfurt, zengin potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu kontrol altında tutarken, kılcal damarlarda kan dolaşımını hızlandırarak damarlarımızı hastalıklardan korur'' dedi.

Deniz, “Greyfurt suyu bazı ilaçlarla birlikte tüketildiğinde ilaçların etkilerini artırarak ölüme bile yol açabiliyor. Bir bardak greyfurt suyu, ilaçların yan etkilerinin ortaya çıkmasına yetebiliyor. İlaçları greyfurt suyu ile birlikte almak, veya greyfurt suyu içtikten 12 saat sonra bile ilaç almak, yan etkilerin ortaya çıkmasına yetmektedir'' diye konuştu.

İlaç kullanan insanların greyfurt suyu içmemeleri gerektiğini belirten Deniz, “Tansiyon ilaçları, kolesterol düşürücü ilaçlar, greyfurt suyuyla alınması halinde anormal derecede yüksek seviyelere çıkabiliyor. Antihistaminik ilaçların greyfurt suyu ile birlikte alınması kalbe zarar verebiliyor. Artrit (eklem enfeksiyonu), sedef hastalığı, organ nakli, AIDS ve epilepsi tedavisi görenler greyfurt meyvesini yememeli ve suyunu içmemelidirler'' dedi.

kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=311927)

nehir
12-08-2007, 14:54
olurmu olur dikkat etmek gerek saol bilgiler için..

DİGİMAX
12-08-2007, 16:08
bilgi için saol...

morciii
12-08-2007, 16:31
anam ben çok severim greyfurtu çokda yerim dikkat ediyim bundan sonra sağol...

elas
12-08-2007, 16:57
offff ben hiç sevmem ıyyyyy gündüz ikram ederse neden olmasın ben yerim o içer dimi :D :D :D :D