PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanlis Bildiklerimiz..


Hasret
01-18-2009, 04:01
Yanlis Bildiklerimiz..

*Köpük: Alkol içerir ve dolayisiyla saçi kurutur. Saçiniza bakim köpükleri kullanmaniz daha faydali olur.

* Jöle: Saçin nefes almasini engeller.

* Sprey: Jöle ve köpüge nazaran daha az zararlidir.

* Serum ve parlatici sprey: Saça nem ve yag kazandirir. Olusturdugu film etkisiyle saçi korur ve spreyin zararlarini azaltir.

* Kina: Çok zararlidir ve yaptirilmamalidir. Saçi kurutur, dogal yagini alir. Eger yaptirilacaksa uygulama sonrasinda yagli bakim yapilarak saça kaybettigi yag geri kazandirilmalidir.

* Boya: Saçi besler, faydalidir.

* Oreal: Saçi bozar ve zararlidir.

* Sampuan: Kaliteli sampuanlar tercih edilmelidir çünkü saç kendi yagiyla beslenir. Kalitesiz sampuanlar yüksek deterjan oraniyla saçin yag dengesini bozar. Kaliteli sampuanlar ise saçin yag dengesine zarar vermeden sadece saçin üstündeki kirleri temizler. Dalga belirginlestirici ve saç düzlestirici sampuan diye bir sey yoktur.

* Sabun: Saç kesinlikle sabunla yikanmamalidir. Sabun saça yapisir, nefes almasini engeller. Oysa ki saçin üzerindeki kirlerle birlikte akip gitmesi gerekir. Sabunla yikadiktan sonra saçinizi sampuanla yikasaniz bile sabunu aritamazsiniz.

* Saç Kremi: Hiçbir sekilde kullanilmamalidir. Saçlarin uçlarina da kullanilmamalidir. Çünkü saç ucundan nefes alir. Saç kremi saçin nefes almasini engeller.

* 2'si 1 arada sampuan: Kesinlikle kullanilmamalidir.

* Perma: Yaptirilmamalidir, ancak yaptirilacaksa da çok iyi yerler tercih edilmelidir. Perma öncesi ve sonrasi bakim ihmal edilmemelidir. Ben, islem görmüs saça perma uygulamam.

* Defrüze: Ayni perma gibi zararlidir.

* Balyaj: Dikkatli yapilirsa herhangi bir zarari yoktur.

* Röfle: Zarari yoktur ancak ben uygulamam.

* Meç: Zarari yoktur ancak ben uygulamam.

* Kaynak: Degisiklik isteyenler yaptirabilir. Hiç zarari yoktur. Çok iyi bilen kisiler yapmalidir. 2 aydan uzun süre kullanilmamalidir; kullanilirsa ense kökünde ve yanlarda dökülmeler baslar.

* Fön: Çok zararlidir. Haftada bir defadan fazla uygulanmamalidir. Evde kendi kendine fön çekmek dogru degildir.

* Masa ve Pres: Fönden daha fazla tercih edilmelidir. Saça ciddi bir zarari yoktur.