PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kovalainen 2009'da Daha Rahat Olmayı Hedefliyor


Hasret
01-17-2009, 14:37
Heikki Kovalainen, McLaren'deki ilk senesinde başarılı olmak için kendine fazla baskı yaptığı söyledi ve ikinci senesinde 2009'da daha rahat bir yaklaşımı benimsemeye çalışacağını belirtti.
Fin pilot, geçen senenin ilk yarısında takım arkadaşı Lewis Hamilton'a yakın göründü ama sonrasında şampiyonada geriledi ve en sonunda şampiyonada 7.liğe kadar geriledi.

McLaren'in yeni aracının tanıtımında konuşan Kovalainen, 208 sezonunda zaman zaman aşırı heyecanlandığını kabul etti.

Kovalainen: "Galiba kendi üzerine çok fazla beklenti yükledim ve bazen, sıralamarda veya yarışlarda birincilik alamadığımda kendime çok yüklenmiştim"

"Geriye bakıldığında bazı iyi yarışlarım oldu, Lewis daha fazla puan alsa da ona kıyasla bazı olumlu şeyler var"

"Bu senenin daha keyifli ve daha rahat geçmesini istiyorum. Eğer iyi olmadığım bir seans olursa kendimi çok kötü hissetmeyeceğim. Bu sene kendime belirlediğim hedeflerden biri bu"

Fin pilot, McLaren ile geçirdiği bir senenin ardından şu anda kendini çok daha güçlü hissediyor.

Kovalainen: "Çok daha iyi hazırlanmış durumdayım. Takımın nasıl çalıştığını biliyorum ve umarım bu, sonuçlarda da kendini gösterir."

"Kesinlikle takımı daha iyi tanıyorum. Takımın her bölümünden kilit insanları daha iyi tanıyorum. Bu yüzden umarım mühendislere ve tasarımcılara daha iyi yön verebilirim."

Kovalainen, genellikle Hamilton'a göre daha ağır yakıt yüküne sahip olması ve sonucunda sıralamalarda geriye düşmesinden şikayet etmediğini söyledi.

Kovalainen: "Bir yarış haftasonu boyunca bu konu üzerine çalışan strateji uzmanları, takım için en iyi çözümü buldu."

"Bu durumu geliştirmenin en iyi yolu, istikrarlı bir şekilde daha iyi ve daha güçlü olmak, sonrasında takım farklı kararlar alacak. Ama McLaren ile bir çaylak pilot olarak ilk senem olması yanında şampiyonluğu kazanma konusunda Lewis daha iyi bir konumda olası, durumun böyle olmasını anlaşılır kılıyor."

"Bu sene umarım işleri tersine çeviririz ve daha güçlü bir sene geçiririz. Bunun bizim için bir mesele olduğunu hissetmiyorum. Esas olan, sürüşe ve performansa odaklanmak."