PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP ve TÜSİAD'a soğuk duş!


kelebek35
01-16-2009, 10:26
Kemal Derviş'i yeniden siyasete sokma çalışmalarını yürüten TÜSİAD ve CHP'ye soğuk duş.http://www.habervaktim.com/resim/resim52410_2.jpgEski bakan Kemal Derviş, CHP'nin İstanbul'dan büyükşehir belediye başkan adayı olması yönündeki talebini reddetti. Derviş, yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, "Önümüzdeki birkaç yılı ekonomi çalışmalarıma ayıracağım.

Yerel siyaset yapmayı düşünmüyorum. Kimse beni beklemesin." dedi. CHP'den kendisine herhangi bir teklif gelmediğini de belirten Derviş, birbiri ardına çıkan adaylık dedikodularına şaşırdığını söyledi.

İstanbul adayını netleştiremeyen CHP, yapacağı ankette Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in yanı sıra Kemal Derviş ismini de tabana soracak. Ancak Derviş, henüz anket yapılmadan belediye başkan adayı olmadığını net bir dille ifade etti. Alınan bilgilere göre Derviş, 1 Mart tarihine kadar Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) başkanlığını sürdüreceğini, görevinin bitmesinin ardından da ekonomi alanında çalışmalar yapacağını söyledi. Derviş, "Bana herhangi bir adaylık teklifi gelmedi. Benim de kesinlikle aday olmak gibi bir düşüncem yok. Görevim bittikten sonra bazı sağlık sorunlarım nedeniyle ameliyat olacağım. Ardından da küresel ekonomi konusunda çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Önümüzdeki birkaç yıllık planlarım büyük oranda netleşti." ifadelerini kullandı.

habervaktim