PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölüm ve ötesi hakkında tüm merak edilenler


Hasret
01-16-2009, 04:29
ölüm



De ki: "Elbette sizin kendisinden kaçtığınız ölümhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif şüphesiz sizinle karşılaşıp-buluşacaktır. Sonra gaybı dahttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif müşahede edilebileni de bilen (Allah)'a döndürüleceksiniz; O da size yaptıklarınızı haber verecektir."(Cuma Suresihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif 8)


Ölüm sizi her an yakalayabilir. Kimbilir o anhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif belki de şu andır ya da size çok yaklaşmıştır.


Belki de bu satırlar ahlakınızı yeniden düşünmeniz için ölümünüzden önce size tanınmış son bir fırsathttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif son bir hatırlatmahttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif son bir uyarıdır. Siz bu satırları okurken bir saat sonra hayatta kalacağınızdan emin olamazsınız. Bir saat sonra hayatta olsanız bir sonraki saate erişeceğinizin hiçbir garantisi yoktur. Saat değil bir dakikahttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif hatta bir saniye sonra bile hayatta olacağınız kesin değildir. Bu kitabı sonuna kadar okuyup bitireceğinizin de hiçbir garantisi yoktur. Ölüm sizehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif büyük bir ihtimallehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif bir dakika öncesinde ölmeyi hiç aklınızdan geçirmediğiniz bir anda gelecektir.


Mutlaka öleceksinizhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif tüm sevdikleriniz de ölecekhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif sizden önce ya da sonra mutlaka ölecekler. Bundan 100 sene sonra dünya üzerinde sizin tanıdığınız hiçbir canlı insan kalmayacak.


Her insanınhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kendi hayatı hakkında bitmek tükenmek bilmeyen planları vardır. Liseyi bitirmekhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif üniversiteye girebilmekhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif mezun olmakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif iş sahibi olmakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ev sahibi olmakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif evlenip çoluk çocuk sahibi olmakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif çocuğunu büyütmekhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif emekli olmakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif huzurlu bir hayata kavuşmak gibi... Bunlar bu planların en genel ve en sıradan olanlarındandır. Bunların dışındahttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif herkesinhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kendi içinde bulunduğu durum ve şartlara göre daha binlerce konuda çok kapsamlı plan ve tasarıları vardır.


Oysa bu planların hiçbirinin gerçekleşeceği kesin değildir. Buna karşın ölümhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif yüzde yüz gerçekleşecektir.


Yıllarca çalışıp çabalayıp üniversiteye giren bir öğrenci okuluna giderken ölür. Ya da yeni işe giren bir kişi işine giderken veya evlenenler düğünden dönerken ani bir trafik kazası sonucunda ölürler. Başarılı bir iş adamı isehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif işlerini çabuk halledebilmekhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif gideceği yere daha çabuk ulaşıp vakit kazanmak ve daha çok şeyler yapabilmek için uçak yolculuğunu tercih eder. Fakat uçak kaza yaparhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif yere düşer. Orada hayatı hiç düşünmediği şekilde son bulur.
Bütün planlar boşa gitmiştir. Geriye kalan planlarını gerçekleştiremedenhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif bir daha asla tamamlanmayacak bir şekilde yarıda bırakarakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif dönüşü olmayan bir yere giderek ölürler... Oysa o gittikleri yer için hazırladıkları hiçbir planları yoktur. Gerçekleştiremeyecekleri planları yıllarca en ince ayrıntısına kadar düşünmüşlerdirhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ama gerçekleşeceği kesin olan ölüm hakkında hiçbir şey düşünmemişlerdir bile.


Peki akla ve bilince sahip bir insan hangisine öncelik vermelidir? Gerçekleşeceği kesin olan hakkında mıhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif yoksa olmayan hakkında mı plan kurmalıdır? İnsanların çoğuhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kesin olmayana önem verirler. Hayatın hangi safhasında olursa olsun bütün planlarınıhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif gelecekte daha iyi ve daha mükemmel bir hayata kavuşabilmek için yaparlar.


Eğer insan ölümsüz olsaydıhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif bu davranış gerçekten de mantıklı olacaktı. Fakat bütün planlarhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ölüm denen mutlak sona mahkumdur. Bu nedenlehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kesin olan ölümü bırakıp kesin olmayanları önemsemekhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kesinlikle akıl dışıdır.
Ama insanlarhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kafalarını esir almış olan garip bir büyü nedeniyle bir türlü bu açık gerçeği fark edemezler.


Böyle oluncahttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ölümle birlikte başlayacak olan gerçek hayatlarını da tanımazlar. Ahiretlerine yönelik bir hazırlık yapmazlar. Diriltildiklerinde isehttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kendileri için özel yaratılmış olan cehennemden başka bir yere gitmezler.
Bu broşürhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif insana düşünmek istemediği gerçekleri düşündürmek ve hızla yaklaşan büyük olayı haber vermek için yazılmıştır... Bu büyük olayhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif kesindir.
Dolayısıylahttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif düşünmekten kaçmakhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif hiçbir şekilde çözüm değildir.