PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Defansta, forvetteki kadar alternatifim yok"


*fanii*
12-07-2007, 01:39
"Defansta, forvetteki kadar alternatifim yok"
Teknik direktörümüz Feldkamp derbi maç öncesi açıklamalarda bulundu

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fenerbahçe ile hafta sonunda oynayacakları derbi maçın, şampiyonluk adına çok önemli bir karşılaşma olduğunu düşünmediğini söyledi. Feldkamp, bugün yapılan antrenman sonrasında, derbi maç ile ilgili basın toplantısı yaptı. Alman teknik adam, daha önlerinde 20 maçın bulunduğunu belirterek, ''Şampiyonluk adına çok önemli bir maç olduğunu düşünmüyorum. Benim için önemli olan, genç takımım zor bir deplasmanda, Fenerbahçe karşısında kendini hareket ve oyun olarak nasıl gösterecek? Benim için önemli olan o. Mağlup olunabilir ama önemli olan mağlup olurken, bu nasıl olacak?'' diye konuştu.
Kendilerinin de bir gün mutlaka ligde maç kaybedeceklerini dile getiren Feldkamp, ''Belki bu olduğu zaman beni yollayabilirler, bunu bilmiyorum. Beni ilgilendiren Galatasaray. Onun için bugün idmana çıkmadım, yönetimle görüşmem gereken konular vardı'' dedi.

-ORTA SAHADAKİ DELİK-

Feldkamp, orta sahanın etkili oyuncuları Lincoln ve Linderoth'un büyük bir ihtimalle oynayamayacak olmasının, bir antrenör için çok zor bir durum olduğunu ima etti.

Orta sahada Ayhan'ın yokluğunun da unutulmaması gerektiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, 'Bir hoca için kapanması zor büyük bir delik'' dedikten sonra sözü transfere getirerek, ''Aralık ayında zamanı geldi, bana sorarsanız. Biraz hava almamız, geniş düşünmemiz için zamanı geldi. Eksiklerimizin ne olduğunu bilmemiz gerekir. Eksiklerimiz olduğu zaman, bunu hangi şekilde çözeceğiz ve nasıl güçleneceğiz? Bu 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan problemlerimizden bir tanesi'' ifadelerini kullandı.

-''TÜRKİYE İÇİN SÜPER BİR MAÇ OLACAKTIR''-

Feldkamp, derbilerden ve Fenerbahçe'ye karşı oynamaktan zevk aldığını kaydederek, ''Geçen yıllarda bu maçları genelde tribünden izlemiştim. Fenerbahçe'nin Beşiktaş ve Kayserispor maçlarını izledim. Şimdi yine görev alanımda bir maça gideceğim'' diye konuştu.

''Türkiye Ligi için çok süper bir maç olacaktır'' ifadesini kullanan Feldkamp, şöyle devam etti:

''Ben umut ediyorum ki basın dahil herkes çok güzel bir maç olması için elinden geleni yapacaktır. Taraftarlar için de, güzel ve önemli bir oyun olduğunu hissetmeleri çok önemli.''

''Galatasaray'ın 8 yıldır Kadıköy'de başarılı olamaması sizde stres yaratıyor mu?'' sorusu karşısında gülen Feldkamp, daha sonra ''Evet'' yanıtını verdi.

Alman teknik adam, Fenerbahçe'nin en tehlikeli oyuncuları kimler?'' sorusunu, ''Bunu size niye söyleyeyim ki? Benim takımımızda olsaydınız belki söylerdim. Ama çok iyi bir takım olduklarını söyleyebilirim'' diye yanıtladı.

-''HASAN'IN GİTMESİ BENİM İŞİM DEĞİL''-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında takımdan ayrılacağını açıklayan Hasan Şaş'ın gitmesinin ya da kalmasının kendi işi olmadığını söyleyen Feldkamp, kendisinin bu konuda, sadece sorulması halinde fikir belirtebileceğini kaydetti.

Alman teknik adam, öncelikle Hasan'ın Federasyon'dan ne gibi bir ceza alacağının önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Yönetimle bunu görüştük. Hasan, ne ceza alacak? UEFA Kupası'nda oynayabilir mi, oynayamaz mı? Kendisine UEFA Kupası'nda ihtiyacımız var mı, yok mu? Bu demeç tek başına Hasan'ın demeci. Ben Hasan ile görüşmedim. 'Hocamla ve yönetimle görüşeceğim' demişti. Daha bana gelmedi. Hasan'ın gideceği varsa, bu benim işim değil, yönetim ve menajerin işi. Tabii bana sorarlarsa, fikrimi söyleyeceğim.''

-''DEFANSTA FORVET KADAR ALTERNATİFİM YOK''-

Bütün bir hafta boyunca takımı biraraya getirmek için çalıştığını anlatan Fledkamp, defansta forvet kadar alternatifinin olmadığını söyledi.

Tecrübeli teknik adam, ''Defansta, forvetteki kadar alternatifim olsaydı, şu anda çok rahat olurdum'' diyerek sözlerini tamamladı.