PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Burcunuza Göre Hastalığınız


Hasret
01-15-2009, 01:05
Yapılan araştırmalar, hastalıklar ile burçlar arasında ilişki olabileceği konusunda ilginç sonuçlar veriyor. Buna göre insanların dünyaya geldikleri ay, bir takım hastalıkların daha fazla görülmesine sebep olurken, başka hastalıklara karşı ise koruyucu etki gösterebiliyor. Astım, epilepsi, beyin tümörleri, multipl skleroz, lösemi, disleksi ve diyabet… Elbette, bu henüz az sayıdaki araştırmanın sonuçlarına bakarak hemen bir genelleme yapmak doğru değil. Kesin bir yargıya ulaşmak için geniş kapsamlı pek çok araştırmanın yapılması gerekiyor. Bu sonuçların tamamen tesadüfe bağlı olarak ortaya çıkmış olması da mümkün, ancak burçlarla hastalıklar arasındaki ilişkileri gösteren bulgular da her geçen gün artıyor.

Alerji Koç, Boğa ve İkizlerin Hastalığı
Alerjik hastalıklara daha çok koç, boğa, ikizler gibi bahar aylarında doğan çocuklarda rastlanırken, kova, oğlak, yay gibi kış mevsiminde doğanlarda çok az görülüyor. Bu durum bahar aylarında dünyaya gelen bebeklerin alerjenlere, özellikle de polenlere daha fazla maruz kalmaları ile açıklanıyor.

beyin Kanseri Oğlak ve Kovalarda Fazla
Amerika’da 686 beyin kanserli ve 799 beyin kanseri olmayan hasta üzerinde yapılan bir araştırma, oğlak ve kova burcundan olanlarda beyin kanseri riskinin, yengeç ve aslan burcundan olanlara göre daha yüksek olduğu sonucunu verdi.
Uzmanlar, beyin kanseri riskinin artmasında, enfeksiyonların, annenin diyetinin, çevresel toksinlerin ve hormonal faktörlerin rollerinin olabileceğini düşünüyorlar.

Şizofreninin Ağırlığı Burçlarla İlgili
1.600 şizofreni hastası üzerinde yapılan bir başka araştırmada ise, haziran ve temmuz doğumlu olanlarda şizofreninin daha ağır seyrettiği sonucuna ulaşıldı. Bu bulgunun da kesin nedeni bilinmemekle beraber, mevsimlerle ilgili enfeksiyonların, güneş ışığına maruz kalmanın ve D vitamininin rolü üzerinde duruluyor.

Beyin Damar Hastalıkları Burçlarla İlgili
Japonya’ da 1900-1959 yılları arasında doğmuş olan 853 bin 981 kişinin kayıtlarına dayanarak yapılan araştırmada, 1986-1994 yılları arasında beyin damarı hastalıklarından ölenlerin hangi aylarda doğmuş oldukları incelendi. 1920-1949 yıllarında haziran-eylül arasında doğmuş olanlarda, özellikle de erkeklerde subaraknoit ve beyin içi kanamalarına bağlı ölümler yaz aylarında doğanlarda yüzde 10’ oranında daha fazla görülürken, beyin damarı tıkanıklığına bağlı ölümlerde böyle bir farklılık görülmedi.

Miyoplar Haziran - Temmuz Doğlumlu
İsrail’ de 300 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada ise haziran ve temmuz aylarında doğan bebeklerin aralık ve ocak aylarında doğanlara göre miyop olma şanslarının yüzde 24 oranında daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu bulgu melatonin hormonunun güneş ışığına daha çok maruz kalanlarda daha az salgılanmasıyla açıklanıyor. Melatoninin göz küresinin boyutlarının oluşumunu belirleyen faktörlerden biri olduğu biliniyor. Az melatonin yapıldığında göz küresi daha uzun oluyor ve bu da miyopluğa yol açıyor.

İltihaplı Barsak Hastalıkları
İltihaplı bağırsak hastalıkları da genetik yatkınlığı olanlarda çevresel faktörlerin etkisiyle ortaya çıkıyor. Bağışıklığın gelişimi sırasında maruz kalınan mevsimsel çevresel faktörlerin hastalığı tetikleyebileceği düşünülüyor.
Belçika’ da yapılan araştırmada ikizler burcunda doğanlarda bu hastalıkların çok az görüldüğü ortaya çıktı.

Doğum ayının önemi
Astım, hipertansiyon, alerjiler, diyabet… gibi pek çok hastalığın ortaya çıkmasında genetik faktörler yanında çevresel faktörlerin de rolü var. Aynı şekilde, anne rahminde gelişmekte olan fetüsün de annenin maruz kalacağı bazı çevresel faktörlerden etkilenmesi de mümkün. Nasıl annenin alkol veya sigara içmesi bebeğinde bir takım hastalıkların görülme riskini artırıyorsa, enfeksiyonların, tabiat ve iklim şartları ile diğer çevresel faktörlerin de bazı hastalıkların oluşumunu kolaylaştırabileceği biliniyor.
Mesela, her virüsün daha çok görüldüğü ve hastalık yaptığı bir mevsim var. Ayrıca, enfeksiyon hastalıklarının sebep olduğu ateşin de tek başına etkili olması ihtimal dahilinde. Bazı nörolojik ve ruhsal hastalıkların fetüsün sinir sisteminin geliştiği gebeliğin ikinci üç ayında maruz kalınan virüslerle ilgili olabileceğini gösteren araştırmalar var. Diyetle ilgili mevsimsel faktörler ve belirli aylarda belirli alerjenlere daha fazla maruz kalma da hastalıkların oluşumunda suçlanan faktörler.
Bazı araştırmalarda ise D vitaminin üzerinde duruluyor. Çünkü, D vitamini derimizde güneş ışınlarının etkisiyle yapılıyor. Güneşe az maruz kalanlarda mesela gebeliklerinin ilk ayları kış aylarında denk gelenlerde daha az güneş ışığı ve bunun sonucu daha az D vitamini sentezi de bazı hastalıklara davetiye çıkarabilir.