PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eczacılarla SGK anlaştı, kriz bitti


Melancholy
01-14-2009, 20:41
http://www.timeturk.com/images/news/33049.jpg


Eczacılarla SGK anlaştı, kriz bitti
Eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu arasında devam eden ilaç krizi, tarafların anlaşmasıyla sona erdi. İşte vatandaşa rahat bir nefes aldıracak anlaşmanın ayrıntıları..

Eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir süredir devam eden ilaç krizi, tarafların anlaşmaya varmasıyla sona erdi.

Eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki kriz tatlıya bağlandı. Edinilen bilgiye göre eczacılar ile SGK anlaşmaya vardı. Dün akşamdan beri Türkiye Eczacılar Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Eczaneler ve SGK arasında yaşanan krizin sona ermesi ile vatandaşlar rahat bir nefes alacak.

Sigortalı hastaların 2 Şubat kabusu bitti... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) restini gördü.
TEB; 2 Şubat tarihine kadar SGK ile anlaşmaya varamamaları halinde sigortalı hastalara ilacı parayla satacakları restini çekmişti. Bugün bir araya gelen taraflar kavgayı bitirdi, anlaşma sağladı, milyonlarca sigortalının gergin bekleyişi sona erdi.

Yeni anlaşmaya göre SGK, eczanelerin ıskonto oranlarında eczaneler lehine bir iyileştirme yapmayı kabul etti. Ayrıca poliklinik muayene ücretini tahsil etmek istemeyen eczanelere orta yol bulundu. Özel hastanelerin 10 TL’lik muayene ücretini eczaneler değil, direkt hastaneler hastadan tahsil edecek. Eczaneler sadece devlet ve üniversite hastanelerinin sırasıyla 3 ve 6 TL’lik muayene ücretlerini hastadan alacak.

Uzlaşma çerçevesinde önümüzdeki günlerde SGK ile TEB arasında ilaç alımına ilişkin yeni bir protokol imzalanacak. Türkiye genelindeki 22 bin 500 eczacı bu protokole dahil olacak. Eczaneler, protokol karşılığında TEB’e 500’er TL para ödeyecek. Sigortalılar da anlaşma sayesinde istedikleri eczaneden ilaçlarını alabilecekler.



timeturk

__________________

MetinCeylan
01-14-2009, 21:56
bu haber sevindirici.