PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'AK Parti'ye bombalı saldırıyla ilgili sonuca ulaştık'


ALONE53
01-14-2009, 14:16
'AK Parti'ye bombalı saldırıyla ilgili sonuca ulaştık'
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=803494&title=ak-partiye-bombali-saldiriyla-ilgili-sonuca-ulastik

İçişleri Bakanı Beşir Atalay
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırı olayı ile ilgili önemli bir aşamaya gelindiğini ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



Konuyla ilgili detaylı açıklamanın İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından yarın yapılacağını belirten Atalay emeği geçen emniyet teşkilatına teşekkür etti. Atalay, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e tahsis edilen zırhlı aracın kendi bakanlığına ait olduğunu belirterek, bu aracı daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir süre kullandığını söyledi.

Bakan Atalay, AB İçişleri Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı için dönem başkanlığını yeri devralan Çek Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan terör saldırısını yapanların tespitinde önemli bir aşamaya gelindiğini vurguladı. Bu konuda bir miktar kişinin gözaltına alındığını ancak sayı veremeyeceğini anlatan Atalay, ''Bunun üzerinde İstanbul polisi ciddi şekilde çalışıyordu. Beli bir safhaya gelindi. Önemli gözaltılar oldu. Üzerinde soruşturma devam ediyor. Yarın ya da bir sonraki gün savcılığa devredilecek. Biz bunu önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Yarın İstanbul Vali'si ve Emniyet Müdürümüz bu konuda açıklama yapacak.'' diye konuştu.

Atalay, hain terör olaylarında rol alanların daha önce İstanbul'da meydana gelen birkaç olayda da isimleri geçtiğini dolayısıyla birkaç olayın aydınlatılacağını dile getirdi. Bakan Atalay, ''Faili meçhul kalmaması, bu tür olayları meydana getirenleri biran önce yakalanması bizim en önemli hedeflerimizden. Bu dönemde buna özellikle hassasiyet gösteriyoruz. Bütün güvenlik görevlilerimi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Sonuca büyük oranda olaşmış durumdayız'' izahını yaptı.


-"SAVCI ÖZ'E TAHSİS EDİLEN ARACI BAŞBAKANIMIZ KULANMIŞTI"-


Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün kullandığı zırhlı makam aracının İçişleri Bakanlığı tarafından çok önceden kendisine tahsis edildiğine işaret eden Beşir Atalay, aracı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir süre kullandığını ifade etti.

Gazetecilerin, 'bu araç başkanının içinde kalıp camı kırılan araç olduğu söyleniyor' sorusuna Atalay, ''Bakanlığımıza ait bir araç. Başbakanımızda kullandı. Araç şimdi buraya devredildi'' dedi. Zırhlı aracın savcıya teslim edildiği tarihi bilemediğini ancak çok önceden verildiğini belirten Atalay, Savcı Öz'ün tehditler aldığı sorusuna ise yanıt vermedi.

İçişleri Bakanı Atalay, AB İçişleri Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı'nda, güvenlik amaçları için modern teknolojilerin temini ve kullanılması, sınır kontrol alanlarında modern teknolojiyi kullanma, göç ve iltica, uluslar arası alanda çocukların korunması, Shengen bilgi sistemi, uyuşturucu ile mücadele politikası konularını ele alacaklarını sözlerine ekledi.

(CİHAN)