PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gel de bu savunmaya inan!


Hasret
01-13-2009, 19:53
YouTube "yanlışlıkla" reklam yapıyor.

Ufak çaplı bir YouTube skandalı: Ana sayfada "yanlışlıkla" yapılan reklamlar tartışma yarattı.

Aralık ayında YouTube'u ziyaret edenler, ana sayfadaki en çok izlenen videolar bölümünde bir karışıklık fark ettiler. Her gün milyonlarca sayfa görüntülenen YouTube'un en çok izlenenler başlığı altında aralarında ABD başkanı Bush'un Irak'taki fırlatılan ayakkabıdan kaçtığı görüntünün de yer aldığı bir milyondan fazla görüntülenen videolar arasında sadece 39 bin kez görüntülenen ve 5 üzerinden 2 yıldızla değerlendirilmiş bir video da vardı. Matematiksel olarak 39 bin izlenen o videonun en çok izlenenlerden birisi olması mümkün değildi. Bir YouTube yetkilisi, o dönem vizyona giren bir filmin tanıtımını içeren video'nun oraya "yanlışlıkla" geldiğini açıkladı ve video en çok izlenenler arasından çıkartıldı.
Aynı şey yakın zamanda bir kez daha oldu. Bu kez de en çok izlenen videolar arasında sadece 17 bin ve 25 bin kez izlenen iki videonun yer aldığı göründü. Her iki video da 5 üzerinden 2 yıldız bile alamamış, bir kozmetik firmasının tanıtım görüntüleriydi. YouTube'a konuyla ilgili sorular gelmeye başlayınca, videolar hemen o bölümden çıkartıldı ve bir yazılım hatası nedeniyle bu videoların en çok izlenenler arasında yer aldığı söyledi.
YouTube sitesinin en dikkat çeken kısmında yer alan en çok izlenen videolar bölümü, ön plana çıkartılmak istenen videolar için mükemmel bir bölüm. İlkinin yanlışlık olmasına kimse itiraz etmedi fakat kısa bir aradan sonra aynı hata bir kez daha ortaya çıkınca, YouTube'un "yanlışlık" açıklamasına rağmen, bilerek reklam videolarını öne çıkartıp çıkartmadığı tartışmaya açıldı.


CHIP Online (http://www.chip.com.tr/)