PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış aylarında nasıl kozmetik kullanmalı ?


*fanii*
12-06-2007, 14:18
Uzmanlar, her mevsimin keyfini ve tadını çıkarmanın mümkün olduğunu söyledi.

Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı, vücut için gerekli önlemleri alırsak her mevsimin keyfini ve tadını çıkartmanın mümkün olduğunu söyledi. Dr. Eczacıbaşı, "Cildimizin ve saçımızın yaz-kış demeden her zaman korunmaya ihtiyacı vardır. Özellikle yüz, boyun ve ellerimiz her zaman çevreden gelen etkenlere daha fazla maruz kalıyor. Bu nedenle onlara çok iyi bakmamız ve korumamız gerekiyor. Kışın görülen soğuk, rüzgar, hava kirliliği, düşük nem, kapalı ortamlarda yaşama zorunluluğu sivilce, sedef, egzema gibi cilt hastalıklarında artış yapabildiği gibi soğuk hava ve düşük nem ise cildi kurutarak çatlamasını ve kepeklenmesine neden olabilir ve cilt yaşlanmasını kolaylaştırır" dedi. Dr. Eczacıbaşı, vücudumuzu korumak için dikkat etmemiz gerekenler hakkında bilgi verdi.

Sıcak suya dikkat

Kışın en büyük ihtiyacımız nem ve temiz hava… Soğuk, yağışlı ve rüzgarlı günlerde cildi korumak için elinizden geldiği kadar örtünün.

Günde en az 2 lt su için.

Aşırı sıcak su ile yıkanmayın.

Elektrikli battaniye içinde uyumayın.

Evde ve iş yerinde buhar makinası çalıştırın.

Kaloriferin üzerindeki ıslak havlular veya sobanın üzerinde bir çaydanlık su odanın nemini artırır.

Benzer etkiler saçlarda da görüldüğü gibi kışın dışarıya çıkarken, yüz, dudaklar vb. soğuğa maruz kalan yerlerin iyice kremle korunması gerek.

Soğuk havadan korunmak için yünlü giysilerin tercihe edilmesi gerekir.

Tek kat kalın giysi yerine, iki üç kat giysi giyilmeli, palto yada kaban,bot,şapka giyilerek derinin soğuğu alması önlenmeli.

Islak giysiler kurularla değiştirilmeli.

Kış kozmetikleri

Kış boyunca daha besleyici ve biraz daha güçlü kozmetikler ve kremler kullanmak gerekir. Cilt ister kuru, ister yağlı olsun onu nemlendirmeyi ihmal etmemeliyiz.

İçinde A, C, E vitaminler gibi antioksidanlar, bal, aleovera ve meyve asitleri bulunan onarıcı bakım ürünleri kullanmak gerekir.

Cildi besleyici maskeler ile canlandırmak gerekir.

Özellikle bal, avakado, süt, kayısı yağı, kivi, muz gibi malzemelerden yapılan maskeler, cildin hem nemini dengeler hem de besler.

Temizleyici olarak jel yerine daha krem tarzında temizleyici kullanmak gerekir.

Cilt kuru, hassas ise solaryumdan uzak durmak gerekir.
Deri hastalıkları alevleniyor

Soğuk havanın ciltte yol açtığı tahribatlar çeşitli cilt hastalıkları bulunan insanlarda daha büyük sorunlara yol açıyor. Sedef, egzema gibi hastalıklar alevleniyor.

Damar hastalıkları veya bağ doku hastalıkları bulunanlar veya skleroderma hastalığı olanlar soğuk havadan daha çok etkilenebiliyor. Soğuk hava ile birlikte özellikle parmak uçlarında büzülme, damarlarda sıkışma meydana geliyor.

Bu sıkışma ile birlikte parmak uçlarında ülserler oluşabilir ve şiddetli ağrılar yaşanır, soğuk havaya karşı daha fazla korunma gerekir.

Dudaklardaki belirtiler dudak derisi hassas olduğundan artar ve daha büyük sorunlara yol açar.