PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samimim olabilir hıncal uluç


nehir
12-06-2007, 14:16
Samimim olabilir

Süreyya Ayhan `ın verilen dopingten gerçekten haberi olmayabilir Çünkü hiçbir şeyden haberi yok. İki cezanın da sahibi Yücel Kop `tur


Süreyya Ayhan , dopingli çıkmasının ardından düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı. Anlattıkları size inandırıcı geldi mi?


Gözyaşları doğru olabilir, samimi olabilir. Süreyya `nın kendisine verilen dopingten gerçekten haberi olmayabilir. Süreyya `nın çünkü hiçbir şeyden haberi yok. Süreyya `nın haberinin olmaması da doğal. 12 yaşındaki bir kız çocuğu bir adamın kontrolüne giriyor, annesi ve babasından da koparılıyor, hiç kimse onunla meşgul olmuyor, Yücel Kop onu herkesten enterne ediyor, gazeticilerle konuşturmuyor, kimseyle konuşturmuyor. Süreyya `nın arkadaşı var mı, kız arkadaşı var mı? Birisi gelsin desin ki `Biz Süreyya ile iyi arkadaşız.


Haftada bir oturur, çay içeriz, sohbet ederiz.` Süreyya Ayhan ile baş başa röportaj yapan gazeteci var mı? Olimpiyat Şampiyonluğu `na aday, Dünya Şampiyonluğu `na aday, dünya rekoruna aday, Avrupa Şampiyonu olmuş, Dünya 2.`si olmuş bir atletin, bir gazeteci ile baş başa röportajı olmaz mı, ülkesinde 7 senede!.. 2000 yılından, 2007`ye... Bir gazeteci desin ki `Ben baş başa bir röportaj yaptım.` Şimdi bu kızın nasıl herhangi bir şeyden haberi olabilir. Süreyya Ayhan `ın bu cezalarla uzaktan yakından alakası yok vicdanen... İki cezanın da sahibi Yücel Kop . WADA `dan kaçıran da o, çıkan ilaçların sorumlusu da o... Süreyya samimiyetle hüngür hüngür ağlamış olabilir. Neler kaybettiğini biliyor çünkü. Nihayet farkında. Elinde bir tek Türk halkının sempatisi kalmıştı onu da kaybettiğini gördü. Şimdi dünyanın zirvesinde, doruklarında dolaşacak, paralı, şöhretli, yolda yürürken parmakla gösterilecek, binlerce Türk kızına örnek olacak bir kadın olma fırsatını kaçırdı . Şimdi böyle, hatta lanetlenen bir dopingçi durumuna düştü. Kazandığı başarılara da gölge düştü. Marion Jones nerede? 2000 yılının en parlak yıldızıydı. Şimdi bütün o madalyaları geri alınıyor. Acaba Avrupa Şampiyonası `nda, acaba Dünya 2.`si olurken, bunlar hep konuşulmaya başlandı!.. Bu hale düşünce ağlarsın...


Süreyya Ayhan `ın "WADA `nın her ay kontrolünün olduğunu bilerek doping maddesi kullanmak deliliktir" sözleri dikkat çekici. Yakalanacağını bile bile doping yapılır mı?


Dünyada bu kadar insan nasıl doping kullanıyor. Her doping maddesinin bir silici maddesi var. Öyle ikna ediyorlar zaten bu eczacılık firmaları ve doping uzmanları. `Sen bunu al merak etme, biz sileriz.` İşte bazen siliniyor, bazen silinmiyor. Seul Olimpiyatları `nda Ben Johnson `ınki silinmedi. Ama herkes biliyor; 100 metrede hâlâ yanına yaklaşılmayan Flo - Jo`nun 100 metre derecelerinin, erkekler gibi koştuğu 100 metrenin dopingli olduğunu... Aynı Olimpiyat , aynı doping kurulu, aynı muayeneler... Ben Johnson dopingli çıktı, Flo -Jo çıkmadı. Flo -Jo`nun dopingli olduğu, 2 sene sonra iflas eden karaciğerinden ölünce ortaya çıktı.


BAL GİBİ KULLANIYORLAR


Onun için `Nasıl kullanırız` lafı savunma değil. Bal gibi kullanıyorlar. Çünkü sana o kalemi veren, silgisini de beraber veriyor. Bununla yazarsın, şununla da silersin, gelenler bembeyaz kağıt görürler. İşte bazen oluyor o dedikleri, bazen olmuyor.


Bundan sonra ne olacak? Süreyya Ayhan için bir çıkış yolu var mı?


Yok. Kimse yarıştırmaz Süreyya `yı. Bizim teşkilat onu affederse, uluslararası teşkilat affetmez. Onlar önce yerel teşkilata bakıyor. Yerel teşkilat ceza vermezse Süreyya federasyonla beraber cezalandırılır. Diyelim ki bunların hepsinden kurtuldu ; yarıştırmazlar. Hiçbir organizasyon Süreyya `yı almaz. İki kere üst üste doping vakası olan atleti, ne özel, ne resmi hiçbir müsabakanın organizatörü yarıştırmaz. Bir tek ceza aldığı halde Dünya Şampiyonu İngiliz kadın atlet Chiristine Ohuruogu, Osaka `da, kıyametler koptu yeni olimpik izni aldı. Tek cezası olduğu halde. "Dünya Şampiyonu olabilirsin, onların verdiği ceza da bitmiş olabilir ama biz izin vermiyoruz. Biz affetmiyoruz. Biz doping yapanı affetmeyiz" dedi Olimpiyat Komitesi . Ohuruogu işte bir defadır, bir defadır, bilmem ne diyerek, Pekin `de koşma izni aldı Olimpiyat Komitesi `nden... Ağustosta Dünya Şampiyonu olduğu halde... Süreyya `nın iki vakası var. İki vakalı hiç kimseyi yarıştırmazlar. Marion Jones koşabildi mi? Hiçbir cezası olmadığı halde bir tane Golden League `de, bir tane Grand Prix `de, Grand Gala`da yarışabildi mi? Hiçbirine almadılar. Amerika Şampiyonası `na almadılar. Cezası yok, bir şeyi yok. "Hayır arkadaş biz senden şüpheleniyoruz, hayır almıyoruz" dediler. Kadın sonunda itiraf etmek zorunda kaldı...

2007-12-06 02:45:51 pasFotomaç