PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dualarla uğurlandılar


kelebek35
01-12-2009, 10:04
Dayanışma Vakfı tarafından tertip edilen ve cumartesi sabahı İstanbul'dan yola çıkan bin 800 araçlık 'Filistin için Ben de Varım' konvoyu, Konya'dan Golan Tepeleri'ne dualarla uğurlandı.

İsrail'i protesto etmek amacıyla Dayanışma Vakfı tarafından tertip edilen ve 'Filistin için Bende Varım' sloganıyla bin 800 araçla yola çıkan konvoy yoluna devam ediyor. Her uğradığı şehirde sevgi gösterileri ile karşılanan konvoy, Konya'ya ulaştı. Konvoydaki araçlarını büyük bölümü yollarına devam ederken yaklaşık 200 araçlık konvoy geceyi Konya'da geçirdi. Konya Sivil toplum Kuruluşlarının karşıladığı ve çeşitli misafirhanelerde konuk edilen Dayanışma Vakfı Gönüllüleri pazar sabahı Mevlana Kültür Merkezi önünde yeniden bir araya geldi.

BARIŞ GÜCÜ OLUŞTURALIM
Dayanışma Vakfı Başkanı Hüsnü Kılıç, Konya'nın gösterdiği misafirperverliğe teşekkür ederken bu eyleme her şehirden katılımın olmasının ve destek verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kılıç, 'Bizler bu yolculuğumuzla soykırım ve siyonist katliama karşı Türk insanının, aynı inancı paylaşan insanların duyarlılığını ifade etmek istedik. Oradaki kardeşlerimizle dayanışma eylemini ortaya koymak, bizim de aynı şekilde zulme karşı direniş verdiğimizi göstermek için yapılmış bir eylemdir. Katliamın durdurulması için dünya güvenlik, diplomasi örgütlerine mesajımız var. Derhal İslam Barış Gücü'nün oluşturularak o bölgede görevlendirilmesini, hatta Türkiye'den gidecek barış gücünün o bölgede görevlendirilmesini istiyoruz. Türkiye'nin çok şey yaptığını görüyoruz ve bunu takdirle karşılıyoruz' dedi.Suriye sınırına vardıktan ve gerekli izinler alındıktan sonra, Suriyeli katılımcılarla birlikte Halep, Hama ve Humus yoluyla İsrail sınırındaki Golan Tepelerine ulaşacaklarını vurgulayah Kılıç, 'Musa'nın çocuğu olamazsın' mesajını ve Tevrat'ta emredilen 'Katletmeyeceksin' sözüyle birlikte İsrail'e ileteceğiz" diye konuştu.

Mazlum halkın yanındayız
Konvoyu karşılayan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi, "Gazze'deki mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu dünyaya ilan etmek için toplandık. Bizler mazlumun yanındayız. Golan Tepeleri'nde katliamı yapanlara karşı sesimizi duyuracağız“ dedi. Cumartesi günü İstanbul'dan yola çıkan konvoydaki araç sayısının Suriye sınırına kadar gerçekleşecek katılımlarla 5 bini bulması bekleniyor.


YENİ ŞAFAK