PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Katil uçaklara hayır konvoyu


kelebek35
01-12-2009, 09:56
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Konya Şubesince organize edilen araç konvoyu için vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Uğurlu Araba Pazarı'nda bir araya geldi.
Burada İsrail vahşetini sloganlarla protesto eden atan vatandaşlar daha sonra araçlarına binerek oluşturdukları konvoyla, Rauf Denktaş Caddesi-Nalçacı Caddesi-Sultan Şah Caddesi-Karatay Medresesi-Aladdin Çevresi-Rektörlük Önü-Musalla Mezarlığı güzergahını izleyerek Ankara yolu üzerinde 3. Ana Jet Üs Komutanlığının yakınındaki Birlik Parkı'nda buluştu.
MAZLUMDER Konya Şube Başkan Yardımcısı Derviş Argun'un selamlama konuşmasının ardından söz alan MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Mustafa Akmeşe, Konya'nın İsrail vahşetine karşı onurlu bir tepki koyduğunu dile getirerek, iktidarın da bu tepkileri göz önüne alarak İsrail'le yapılan anlaşmaları iptal etmesi gerektiğini kaydetti.
MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu da bu eylemi bütün dünyanın izlediğini ve yanı başlarında bulunan alanın İsrail savaş uçakları tarafından kirletildiğini söyledi.
Bu alanda uçuşlara izin vermeyeceklerini ifade eden Gergerlioğlu, ''Hükümetin artık irade göstermesini istiyoruz. İsrail, doktor, ambulans, hastane demeden vuruyor. Misket bombası atıyorlar. Savaş suçu işliyorlar'' diye konuştu.
İsrail'in Gazze'de yakmaya yıkmaya devam ettiğini belirten Gergerlioğlu, şunları kaydetti:
''Öylesine insanlık dışına çıkmışlar ki Kızılhaç görevlilerinin yaralıları almasına dahi izin vermiyorlar. Aç, susuz Gazze üzerine misket bombalarıyla saldırıyorlar. O bombalar Filistinliler'in üzerine değil bizim yüreklerimize düşüyor. Katil İsrail özellikle çocukları vuruyor. İsrail katliamlarla kuruldu ve 60 yıldır katliamlarını sürdürüyor. Biz duyarlılığımızı göstermeye devam edeceğiz.''
Gergerlioğlu'nun konuşması sırasında bir grup, İsrail, AB ve ABD bayrağını ateşe verdi.
MAZLUMDER'in Konya dışında bulunan 22 şubesinin de destek verdiği eyleme katılanlar, daha sonra dağıldı.

haber10