PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel Okullar Yine Madalyaları Topladı


Fırtına_
01-10-2009, 12:14
TÜBİTAK'ın düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda madalyaları yine özel okullar topladı. Ankara Samanyolu 3 altın, 7 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile en fazla madalya kazanan okul oldu.


İstanbul Fatih 9, İzmir Yamanlar 8 madalya kazanırken, dağıtılan 56 madalyanın 31'ini Samanyolu, Fatih ve Yamanlar liseleri aldı. İzmir Fen Lisesi 7 madalya ile en fazla madalya alan devlet okulu oldu.

16. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 13. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı ve 2008 yılı Uluslararası Bilim Olimpiyatları madalya töreni Milli Eğitim Şûra Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tebrik' telgrafı gönderdiği törende konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, öğrencilerden 'hayatlarını bilime adamalarını' istedi. Ödülün aslında 'bahane' ve 'bir araç' olduğunu kaydeden Bakan Aydın, amacın 'bilgili insan yetiştirilmesi' olduğunu anlattı.

Öğrencilere 'meslektaşlarım' diye hitap eden TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş ise bütün dünyanın böyle kabiliyetli insanların peşinde olduğunu söyledi. Uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye'nin 'oldukça başarılı' olduğunu kaydeden Yetiş, öğrencilere "Eğer bilimle haşır neşir olursanız geleceğiniz parlak olacaktır. Doğru yoldasınız, bu yolda ilerlemeye devam edin." tavsiyesinde bulundu.

Tören sonrasında gazetecilere açıklama yapan Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemil Koca, 'madalya konusunda geleneğin bozulmadığını', bekledikleri bir başarıyı elde ettiklerini söyledi. Koca, emeği geçen herkese teşekkür ederken, Samanyolu, Fatih ve Yamanlar'ın madalyalara damgasını vurduğunu kaydetti.

Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda Doğu'dan madalya kazanan tek okul Erzurum Özel Aziziye Lisesi oldu. Aziziye, Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda matematik alanında gümüş madalya kazandı. Aziziye İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Er, bu yıl gerçekleştirilen İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda 4 altın bir gümüş, Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda da 2 altın ve bir gümüş madalya kazandıklarını hatırlattı. Ahmet Er, Aziziye'nin Erzurum'un ve Doğu'nun sesini dünyaya duyurduğunu kaydetti.