PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başarısız Lise Müdürlerine İnceleme


Fırtına_
01-10-2009, 12:12
2008 ÖSS'de, 28 ildeki 41 lise, 4 yıllık okullara hiçbir öğrenci sokamadı. Milli Eğitim de liselerin yöneticilerini soruşturmak için komisyon kurdu..

Son ÖSS'de dört yıllık eğitim sonunda 41 lisenin 2008'de bir tek öğrenciyi bile üniversiteye sokamadığı ortaya çıktı. ÖSYM tarafından açıklanan istatistiklere göre, aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin gibi illerinin de bulunduğu 28 ilde yer alan 41 lise, üniversitelere tek öğrenci gönderemedi. Milli Eğitim Bakanlığı da, 'sıfırcı' okulların yöneticilerini soruşturmak üzere komisyon oluşturdu. Ayrıca yöneticilerin atamaları gözaltına alınacak. Bir bakanlık yetkilisi, ÖSS sisteminin okul müfredatından çok farklı olduğunu belirterek, "Sistemin değiştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencinin başarısını kontrol etme uygulaması başlattık. Başarısız liselerin sınavlara iyi hazırlanmaları için özel eğitim paketleri hazırladık" dedi.

'ÖSS DOĞRU KRİTER DEĞİL'

Eski Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan ise, ÖSS sonuçlarına göre Türkiye'deki liselerin ne kadar başarılı olduğunu söylemenin zor olduğuna işaret ederek şöyle dedi: "Üzerinde düşünülmesi gereken Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı uygulamasıdır. Bu uygulamaya göre, hiçbir mantığa uymayacak şekilde başarılı öğrencilere daha fazla puan veriliyor. Dolayısıyla başarılı öğrenciler belli okullarda yığılıyor. Başarısı düşük olan öğrencilerin devam etmek zorunda kaldığı liseler de kaçınılmaz olarak bu sonuçla karşılaşıyor. ÖSS başarısı yüksek olan Fen ve Anadolu liselerinin başarısı, okuldan daha çok o okullara devam eden daha önceden seçilerek gelen öğrencilere bağlıdır." 41 lise arasında yer alan 7 meslek lisesi, sınavsız geçiş hakkına rağmen üniversitelere öğrenci gönderemedi. İstanbul'da Fatih Kocamustafapaşa, Beykoz Paşabahçe Ferit İnal, Bahçelievler Kocasinan, Fatih Vatan, Mehmet Akif Ersoy ve Bağcılar Orhan Gazi liseleri öğrencilerinin hiçbiri 4 yıllık bölümlere yerleştirilemedi. Ankara'daki liselerden 8'i, İzmir'de ise 1 lise "sıfır" çekti.

Sabah