PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Silivri'de Türk-Alman Üniversitesi kurulacak


Fırtına_
01-10-2009, 12:11
Silivri'de, Türk-Alman Üniversitesi kurulacağı bildirildi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan iki ülke dışişleri bakanları arasında protokolün imzalandığını açıkladı




Silivri Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de bir Türk-Alman üniversitesi kurulmasına dair anlaşmanın, 30 Mayıs 2008'de Berlin'de, Federal Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından imzalandığı anımsatıldı.

Anlaşmaya göre, İstanbul'da hukuk, fen, iktisadi, idari, kültür ve sosyal bilimler, mühendislik fakültelerini kapsayacak bir Türk-Alman üniversitesi kurulmasının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ın, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde üniversitenin yerinin Silivri olarak belirlendiği kaydedildi.

Turan'ın, üniversitenin kurulacağı yer konusunda Bakanlığa Fener Köyü'ndeki bir araziyi önerdiği ve olumlu yanıt aldığı aktarılan açıklamada, yeni üniversitede özellikle Türkiye'de Almanca eğitim veren ya da Almanca ders programları uygulayan liselerden mezun Türk öğrenciler ile Almanya'daki liselerden mezun Türk ve Alman öğrencilerin eğitiminin hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Silivri Belediye Başkanı Turan, kurulacak üniversitenin, Silivri'nin gelişim hamlesine önemli katkı sağlayacağını kaydederek, Silivri halkına verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Türk-Alman vakıf üniversitesinin kurulmasıyla ilgili tasarının, TBMM gündeminin ön sıralarında yer aldığını kaydeden Turan, tasarının yasalaşmasıyla üniversitenin kurulacağını bildirdi.