PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakan Çelik hakkında suç duyurusu


Fırtına_
01-10-2009, 12:10
Türk Eğitim-Sen, Beytullah Yağız'ın Van'a sözleşmeli öğretmen olarak atanmasında usulsüzlük olduğu ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Sendika avukatlarınca sunulan suç duyurusu dilekçesinde, ''Beytullah Yağız'ın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) taban puanını 90 olarak belirlediği Aralık 2007 döneminde KPSS'de 57.172 puan aldığı halde Van'a sözleşmeli matematik öğretmeni olarak atandığı'' belirtildi.
Matematik alanı için puan barajının hiçbir zaman 80'in altına inmediğine yer verilen dilekçede, 2005 yılında 39.523, 2006 yılında 56.900, 2007 yılında 57.172 ve 2008 yılında 58.608 puan alan Yağız'ın atanabilecek puana ve başvuru hakkına hiçbir zaman sahip olmadığı kaydedildi.
Dilekçede, Milli Eğitim Bakanlığının tüm kamu kurumlarının sözleşmeli personel alımlarını KPSS'ye bağlayan yönetmelik değişikliği öncesinde de atamaları KPSS ile yapmasına rağmen Milli Eğitim Bakanı Çelik'in inisiyatif kullanarak, KPSS'yi dikkate almadan Yağız'ın atamasını yaptığı ileri sürüldü.
Beytullah Yağız'ın, AK Parti Van İl Genel Meclisi üyesi Seyfettin Yağız'ın akrabası olduğu duyumlarının sendikaya ulaştığı iddiasına da yer verilen dilekçede, ''Atanmak için sırada bekleyen yüzlerce kişinin hakkı gasp edilerek, atanmayı hak etmeyen bir şahsın tamamen siyasi amaçlarla atandığı net olarak görülecektir'' denildi.
Dilekçede, Çelik'in atama işlemiyle görevini kötüye kullandığı savunularak, hakkında bu suçtan dava açılması talep edildi.
Sendika ayrıca, aynı atama işlemiyle ilgili Van Valisi Özdemir Çakacak ve Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Öte yandan MEB konuyla ilgili basında yer alan haberlerin ardından, ''adı geçen öğretmenin KPSS puanında bir değişiklik yapılmadığını ve öğretmenin göreve başlatılmasının atama değil, bir görevlendirme olduğunu bildiren'' bir açıklama yapmıştı.