PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : herkese lazım olacak süper bilgiler


Hasret
01-10-2009, 00:11
herkese lazım olacak süper bilgiler Köftenin Daha Lezzetli Olması İçin
Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız; Köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın. Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır.

Etleri Yumuşatmak İçin
Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmektir.

Ekmeğin Küflenmemesi İçin
Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız. Ancak buna rağmen ekmeğin küflenmesi çok olur. Bunu önlemek için de yapılacak en iyi şey tuza başvurmaktır. Bundan böyle ekmek kutusuna artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içine tuz koymayı da ihmal etmeyin.

Salataya Doğranacak Soğan
Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede hem doğrarken gözünüz yanmaz, hem soğan kolay dilimlenir, hem de daha parlak görünüşlü olur.

Et Pişmiyor mu?
Sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın. Göreceksiniz ki, işiniz son derece kolaylaşacak.

Etler Çok Sertse
Pişireceğiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyağıyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardır.

Şekerlenen Reçeller
Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiğiniz limon suyunu ilave edin ve bir taşım kaynatın, reçeliniz normale dönecektir.

Lezzetli Çay Nasıl Demlenir Çoğumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağına dair bir hüküm vardır. Bu tamamen yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi, içindeki bazı maddelerin oranını değiştirecek, bu da çayın tadını etkileyecektir. Çayınızı en fazla 10 dakika demleyin, o zaman çayınız daha lezzetli olacaktır.

Balığı Kurulayın
Çarşıdan büyük bir titizlikle seçerek aldığınız balıkları kızartmak üzere yıkadıktan sonra kurulamanızda fayda vardır. Bu suretle una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlamış olursunuz.

Böreği Bekletmek Gerek
Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Usta aşçılar, aslında buzdolabında bir gece bekletmenin daha iyi olduğunu söyler.

Eti Çabuk Pişirmek
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli olur.

Patatesi Kızartmadan Unlayın
Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız. Patates pürenize de değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

Yemeğin Tuzu Fazla Kaçtıysa
Pişirirken yemeğinizin tuzunun fazla olduğunu düşünürseniz içine soyulmuş patates koyabilirsiniz.

Maydanozu Naylon Kutuya Atın
Çarşıdan, pazardan aldığınız maydonozlarınızı, dereotunuzu uzun zaman dolabınızda bozulmadan, sararmadan saklamanın yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydonoz ve dereotunu önce güzelce yıkayın. Temiz bir peçeteyle sarıp iyice kurulayın. Temiz kapaklı bir naylon kutuya koyup buzdolabına kaldırın. Uzun müddet bozulmadan kaldığını göreceksiniz