PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bacaklarınızı Sıkılaştırın!


Fırtına_
01-09-2009, 11:38
Yaza girerken daha sıkı bacaklara sahip olmak için araştırma yapanlara öneriler..
Yaza girerken daha sıkı bacaklara sahip olmak için araştırma yapanlara öneriler..
http://ivillage.mynet.com/images/ivillage/diyet/fitness.jpgSpor yapıyorsanız..
Eğer spor yapıyorsanız ve kaslı bir vücudunuz varsa bisikletten uzak durun. Bunun yerine haftada 3-5 kere düz bir zeminde 40-60 dakikalık koşu ya da yürüyüş yapabilirsiniz. Daha ince bir görünüme kavuşmak için haftada iki kere kasları esneten yoga ya da pilates egzersizi uygulayabilirsiniz.

Zayıf bir vücudunuz varsa..
Spor yapmıyorsanız ve zayıfsanız, kaslarınızı güçlendirmek için haftada 3-5 kere 40 - 60 dakika kadar koşu, bisiklet gibi egzresizlerle vücudun alt kısmını çalıştırın. Bu rutine normalde yapmadığınız eğimli zeminde koşmayı da ekleyebilirsiniz. Haftada iki kere, bacak kaslarını çalıştıran 30 dakikalık ağırlık çalışması yapın.

Kiloluysanız..
Yağ ve kas yakmayı hedefliyorsanız çapraz egzersizler yapmalısınız. 40-60 dakikalık farklı kardiyo egzersizleri uygulayın. Örneğin Pazartesi günü bisiklete binin, Çarşamba günü koşun, Cuma günü ise hızlı yürüyün. Haftada iki kere dönüşümlü olarak arada dinlenmeden ağırlık kaldırın. Diz kırarak çömelme egzersizlerini de çalışma programınıza ekleyin ve kendinizi biraz daha zorlayın. Çeşitlilik arttıkça kaslarınız daha güçlenecektir. Bacaklarınızı iyi yana açarak öne, arkaya ve yana doğru 45 derecelik bir açıyla hareket ettirin. Dinlenmeden çömelme, sıçrama hareketleri yapın. Haftada 3 kere birer saat bu hareketleri yapmanın yanı sıra uzun ve hızlı yürüyüşler yapın. Beslenmenize dikkat edin.