PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türbanlının hakkı engelleniyor


Kalpsiz_
11-10-2007, 04:54
AK Parti Milletvekili Üskül, türbanlı öğrencilerin hakkının yendiğini söyledi
TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, türbanlı öğrencilerin öğrenim hakkının, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği kararlar çerçevesinde şu anda üniversiteler tarafından engellendiğini söyledi.

Üskül, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mersin'de, parti teşkilatını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM'deki insan hakları çalışmalarına değinen Üskül, bazı kız öğrencilerin öğrenim hakkını kullanamamasının söz konusu olduğunu anlattı.

Öğrenim hakkı ve ihlallerin sadece türbandan ibaret olmadığına işaret eden Üskül "Üniversite öğrencileri ile ilgili çok fazla sorun var. Bunların tamamı dün yapılan toplantıda dile getirildi. Bunların bir tanesi de türban. Türbanlı öğrencilerin öğrenim hakkı, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve AİHM'in verdiği kararlar çerçevesinde şu anda üniversitelerimiz tarafından engelleniyor. Ama burada bir insan hakkı ihlali olduğu ortada. Bunun da çözüme kavuşturulması gerekir" dedi.

Kaynak:
AA

peri_7
11-10-2007, 13:49
güya müslüman bi ülkeyiz ama kendi dinimizi istediğimz gibi yaşayamıos :S başka ülkelerde baş örtüsüne karışılmıo bizim kndi dinimiz olmasına rağmn okullrda filn türbnlı birileri görülse olay oluo hemen

morciii
11-10-2007, 14:26
vallaha yorum yok..........

pesimist
11-10-2007, 16:05
herşey zamanla hallolur.!! Herkes içini ferah tutsun.!!

Bu zulm bu devran böyle gitmez.!!

silent_storm
11-11-2007, 13:08
inşallah bu luzumsuz yök buruşturulup çöpe atılacak bigün

çakıl_taşı
11-12-2007, 14:31
az kaldı az...
ezilenler toprağa gömülür gibi görünsede yok olmazlar.. yeniden filizlenip daha güçlü can bulur...