PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soyguncular dinlenirken yakalandı


kelebek35
01-08-2009, 10:53
Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde özel bir bankaya ait ATM gişesini soyup kaçan 5 kişi, polis ve jandarmanın Tem Otoyolu üzerinde yaptığı operasyonla yakalandı. Şahıslarla birlikte çaldıkları paralar da ele geçirildi.

ATM soyguncularına dinlenme tesisinde şok baskın

DÜZCE(CİHAN)- Edinilen bilgilere göre, soygunun hemen ardından 155'e yapılan ihbarı değerlendiren polis ekipleri Tem otoyolu başta olmak üzere şahısların kaçabileceği tüm yol güzergâhlarını tutarak tedbir aldı. Bölge trafik ekiplerinin titiz çalışması, olaydan 15 dakika sonra sonuç verdi. Soyguncuların kullandığı 34 LZP 73 plakalı otomobil, Tem Otoyolu üzerindeki bir dinlenme tesisinin benzinliğinde park halinde görüldü.
Kısa sürede olay yerine gelen sivil ekipler, tesisin çevresini sararak şüphelileri takibe aldı. Kafeteryada yemek yiyip çay içen şüpheliler, çevrede jandarma ekiplerini görünce kafeteryanın arka kapısından kaçmak istedi. Çevreyi saran polis ve jandarma, kaçmaya çalışan 5 soyguncuyu kıskıvrak yakaladı.
Operasyon anında ekipler havaya ateş ederek soyguncuların kaçmasını da önledi. Tesis içinde kıskıvrak yakalanan soyguncuların üzerinden bankamatikten çaldıkları paralar da çıktı. Yakalanan şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Tesisin benzinliğine ait kafeteryada gerçekleşen operasyon anında istasyon çalışanları da şaşkın gözlerle olup bitenleri izledi. Kaynaşlı ilçesindeki bankamatiği soyan kişilerin otomobilinin arızalandığı ve bu sebeple tesise girdikleri öğrenilirken, şahısların otobüsle yolculuk yapmayı planladıkları ancak sonradan arabanın tamir edilmesi için tamirci çağırdıkları öğrenildi. Benzin isstasyonu çalışanları, zanlıların araçlarına 20 TL'lik benzin aldıkları, ancak aracın pompasının arızalı olması nedeniyle gidemediklerini söyledi.
(CİHAN)