PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngiltere'de "İsrail'e ambargo" kampanyası


kelebek35
01-08-2009, 09:58
İsrail'e ambargo uygulanması için İngiltere'de imza kampanyası başlatıldıhttp://www.habervaktim.com/resim/resim50916_2.jpgİsrail'in Gazze'ye düzenlediği askeri operasyon tüm dünyada tepki toplamaya devam ediyor. İngiltere'de binlerce kişi İngiltere Parlamentosu önünde düzenlenen gösterilerin ardından bir de imza kampanyası başlatıldı.

Başbakan Gordon Brown'a verilmek üzere 27 Ocak tarihine kadar sürecek olan imza kampanyasında İsrail'e ekonomik ve askeri ambargo uygulanması isteniyor. Şimdiden 10 bine yakın kişiden imza toplandı. İmza atmak için İngiliz vatandaşı olma şartı bulunuyor.

İngiltere, İsrail saldırılarından sonra Amerika'nın tutumuna yakın kalmayı tercih ederek İsrail'i kınama fiilinde bulunmamıştı. Brown, bunun yerine İsrail'i sadece Gazze'deki insani yardım ve ateşkes konularında uyarmakla yetinmişti.

Bu arada İngiltere'deki Müslüman din liderleri, Başbakan Gordon Brown'a yazdıkları mektupta, İngiltere'nin Amerika'nın tutumundan uzak durması konusunda uyardı. Mektupta, aksi halde Ortadoğu'da olan bitene İngiltere'nin tepkisi kalmasının ülkedeki Müslüman gençlerin radikalizme kaymalarına neden olabileceği uyarısı yer alıyor.


habervaktim