PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dalanı kaçıran medya patronu kim?


kelebek35
01-08-2009, 09:53
Bedrettin Dalan'a 'kaç' diyen Medya Patronu'na bilgiyi bir General verdi" iddiası ortalığı karıştırdı... İşte ayrıntıları
http://www.habervaktim.com/resim/resim50915_2.jpgErgenekon Operasyonu kapsamında hakkında "gözaltı" emri çıkartılan Bedrettin Dalan'a ait adreslere polis baskın düzenledikten sonra Fatih Altaylı çok ilginç bir yazı kaleme aldı.

Altaylı, Bedrettin Dalan'a bir "medya patronunun" Ergenekon Operasyonu kapsamında içeri alınacağını söylediği ve Dalan'ın bu nedenle yurt dışına çıktığını yazdı.

BİR GENERAL SÖYLEDİ

Fatih Altaylı'nın iddiasının arka planı araştırıldığında ise ortaya çok farklı bir tablo çıktı. Edinilen bilgilere göre TSK'da görevli bir General, sözkonusu Medya Patronu'na giderek, Dalan'ın alınacağı bilgisini verdi.

Bunun üzerine Medya Patronu çok samimi olduğu Dalan'ı aradı ve durumdan haberdar etti. Bunun üzerine Bedrettin Dalan 24 Ekim 2008 tarihinde çevresine "Ankara'ya gideceğini" söyleyerek ayrıldı. Ancak Dalan ilk uçakla İngiltere'ye uçtu. Bir süre İngiltere'de kalan Dalan, daha sonra İsrail'e geçti.

İsrail'de çeşitli temaslarda bulunan Dalan, oradan ABD'ye geçti. Dalan bu süre zarfında ABD ile İngiltere arasında birkaç kez gidip geldi.

VELİ KÜÇÜK VE ADİL SERDAR SAÇAN'IN KANKASI

Ergenekon operasyonu çerçevesinde İSTEK Vakfı ve Yeditepe'deki ofisleri aranan Bedrettin Dalan'ın ismi ilk olarak Tuncay Güney'in sorgu kasetleri için Veli Küçük ve Adil Serdar Saçan'ı bir araya getirdiği iddiasıyla gündeme geldi.

Dalan ve Saçan kanka olmuşlar

Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney, Dalan'ın Saçan ve Küçük'le olan ilişkisini şöyle anlatmıştı: "Ergenekon dosyalarıyla birlikte diğer bazı önemli dosyaların Saçan'ın deposuna nasıl gittiğini sorgulamak lazım. Ergenekoncular kendi dosyalarının kapandıklarını sanıyorlar. Ancak oyuna geldiler. Adil'i çok iyi anlamak, çözmek lazım. Adil bu işin içine nereden girdi, buna bakmak lazım. Bedrettin Dalan, Adil Serdar Saçan'a arka çıkıyor, neden? Bunlar kanlı bıçaklıydı. Ben yurt dışına çıktıktan sonra kanka oldular."

Ergenekon iddianamesinde ise Emin Gürses ile x şahıs (Erman Dur) arasında yapılan telefon görüşmesinde bazı kişilerin Dalan'la bağlantıları olduğu iddialarına yer veriliyor. Emin Gürses telefonda konuştuğu şahsa kendisinin içeri alınması halinde 'bizimkiler' dediği kişilerin ABD ve İsrail elçiliklerini havaya uçuracaklarını söylüyor. Gürses, Dalan'la ilgili olarak, "İstanbul'da 2 avukat grubu var. Türkçüyüm mürkçüyüm diye geçiniyorlar. Dalan ile bağlantıları var. Bir sürü bağlantıları var. Alkolik bir ekip" diyor.

habervaktim