PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F.Bahçe'ye 20 ve 91 numaralı takviye


Melancholy
01-06-2009, 17:41
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/397120090106042734139.jpg


Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nden renklerine kattığı Gökhan Emreciksin ve Abdulkadir Kayalı için imza töreni gerçekleştirildi. İşte yeni transferler :



Sarı - lacivertli kulüp, dün sözleşme yaptıklarını açıkladığı iki futbolcuya, bugün medya önünde düzenlenen törende de imza attırdı. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve genel sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törene Gökhan Emreciksin 20 numaralı, Abdülkadir Kayalı da 91 numaralı çubuklu formayla katıldı.

İmza töreninde konuşan Şekip Mosturoğlu yaptığı açıklamada, iki genç futbolcunun Fenerbahçe'nin çubuklu formasını giyeceğini belirterek, "Başarımız için ter dökecekler. İki futbolcumuzu sezon başından beri takip ediyorduk. Abdulkadir'i U17'den takip ediyorduk. Hem camiamıza hem Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun. Umuyorum ki ilerleyen yılllarda milli takımlarda büyük katkı sağlayacaklar. Ailelerinin de çok desteği oldu bize. Onlara da çok teşekkür ediyorum." dedi.

Mosturoğlu, futbolcuların maliyeti ile ilgili bir soruya ise, "Gökhan Emreciksin Ankaragücü ile olan sözleşmesini tek taraflı fesihle geldi bize. Abdülkadir ile prensip olarak daha evvel anlaşmıştık. Gökhan, transferin daha da uzayacak görünmesi nedeniyle, tek taraflı fesih hakkını kullanarak geldi. Maliyetlerini bilahare açıklayacağız." diye cevap verdi.
Abdulkadir'in her kategoride uluslararası arenada beğeni kazanmış bir futbolcu olduğunu dile getiren Mosturoğlu, "Bizi tercih ederken de İngiliz kulüplerinin çok ciddi teklifleri vardı. Ailesi özellikle Türkiye'de kalıp bizim kulüp yapımız altında gelişimini sürdürmesine karar verdi. Ben umuyorum ki Abdülkadir Fenerbahçe'de tarihe geçmiş büyük oyunculardan birisi olacak ve kaptanlığı da yapıp burada jübile yapacak." şeklinde konuştu.

Teknik direktör Aragones'in Antalyaspor maçından sonra transfer istemediği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Mosturoğlu, daha önce resmi internet sitesinden yaptıkları açıklamanın geçerli olduğunu belirterek, "Bu oyuncular teknik direktörümüzün istediği futbolculardan ikisiydi. Başka düşünceleri ve çalışmaları da var ama bizim daha önce resmi sitesimizden açıkladığımız düşüncelerimiz halen geçerlidir. Biz transferi sadece kısa vadeli olarak düşünmüyoruz. Kısa orta ve uzun düşünüyoruz. Şartlar uygun olursa devam eder. Transfer çok zor tabiiki. İki futbolcudan daha bahsetmiştik o oyuncularla ilgi görüşmelerimiz sürüyor. Ama şartların oluşmasına bağlı olarak sürüyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada bugün bazı yayın organlarında kaptan Alex'in Samandıra Kamp Merkezi'nde bir kilise yapılmasını istemesi yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da sözlerine ekleyen Mosturoğlu. sözlerini şöyle sürdürdü; "Futbolcumuzun böyle bir açıklaması yok talebi de yok. Kulüp olarak biz insanların dini düşüncelerini bu tip konularda istismar edilmesine karşıyız ve hoş bulmuyoruz. Bizden böyle bir isteği olmamıştır. Böyle bir haberin yayınlanmasından kendisi de üzgün biz de üzgünüz. Böyle bir talebi olsaydı bile nasıl karşılanacağı belli. Sportif faaliyetlere hem inançların hem de siyasi düşüncelerin girmeyeceğeni düşünen bir kulübüz. Duruşumuz dünya görüşümüz belli. Bu tür düşüncelere çok sıcak bakmayız. Çatımız altında olan tüm sporcularımızla bu düşüncelerimizi bilirler."

Bu arada Mosturoğlu Gaziantepsporlu oyuncu Bekir için yöneltilen soruya ise, "Şu anda bu oyuncu ile ilgili bir çalışmamız yok ama olursa sizinle paylaşırız" diyerek bu oyuncunun transfer listedinde olmadığını kaydetti.

GÖKHAN EMRECİKSİN: ''BURADA OLMAK GURUR VERİCİ''

Yeni Fenerbahçeli futbolculardan Gökhan Emreciksin de yaptığı kısa konuşmada, "Şu anda burada olmak gurur verici bir olay. Bu zamana kadar üzerimde emeği geçen her kulübe teşekkür ederim. Her şeyiyle Fenerbahçe Kulübü en başta gelen isimdir. Beni bu camiaya layık gören herkese başta Aziz Yıldırım olmak üzere teşekrür ediyorum." dedi.

Abdulkadir ise, Fenerbahçe'nin hayallerini süsleyen bir kulüp olduğunu dile getirerek, "Burada olmak çok güzel. Burada öğreneceğim çok şey var inşallah her şey güzel olur. Kendime çok güveniyorum. Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi kulüplerinden birisi. Burada tabi ki oynamaya geldim ve kendime güveniyorum. Herkes sabretmesini bilecek, sırasını bilecek önüme bakacağım. Üzerime düşen tek şey sabretmek ve çalışmak, fırsat verildiği taktirde elimden gelenin en iyisini yapacağım."

Öte yandan futbolcuların menajerleri Metin Korkmaz ve Haluk Canatar da imza töreninde yer aldı. Gökhan Fenerbahçe'de 20 numaralı formayı giyecek Abdülkadir ise 1991 doğumlu olduğu için 91 numaralı forma ile mücadele edecek.

İmza töreninden sonra ise genç futbolcular Fenerbahçe'nin çubuklu formasıyla sahada basın mensuplarına poz verdi.


Cihan