PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsveç basını da şaşkın!


*fanii*
11-10-2007, 04:53
İsveç basını da şaşkın!

Helsingborg'un Galatasaray'ı kendi sahasında 3-2 mağlup etmesi, İsveç'te hem büyük şaşkınlık hem de büyük sevinçle karşılandı.

İsveç gazeteleri, Helsingborg'un Galatasaray gibi büyük bir devi devirdiğine dikkat çekerek, "Helsingborg Galatasaray'ı çöpe attı", "Avrupa Nakavt'ı"

"Stuart Baxter'in yeni Avrupa süksesi" gibi manşetler kullandılar. Teknik direktör Baxter, Galatasaray karşısında aldıkları beklenmeyen galibiyet için "Bu galibibiyet benim için Şampiyonlar Ligi'nden daha önemli. Benim kulüp düzeyinde bugüne kadar elde ettiğim en büyük başarı. Bu başarı, 'İsveç'te güzel oyuncular var, ama güzel takım kurulamıyor. Çünkü iyi oyuncular satılıyor' diyenlerin gözüne bir parmak soktu. Bizi küçük görenlere ders oldu. Biz bu maçı 3-0 da bitirebilirdik. İstanbul'da Beşiktaş Liverpool'a, Fenerbahçe, PSV'ye karşı gücünü gösterdi, ama biz lider Galatasaray'ı yendik. Nasıl oldu ben de bilmiyorum, ama 4-5 gol atabilirdik. Ben 3 golle yetindim" dedi.

Henrik Larsson, "Biz cesaretli oynamamız gerektiğini biliyorduk. Kendi oyunumuzu oynadık ve başardık. Hepimiz, hayvanlar gibi çalıştık. Herkes çok mutlu. Galatasaray'a çöplüğün yolunu gösterdik" ifadesini kullandı.

Helsingborg Kulübü Başkanı Sten İnge Freden de Galatasaray karşısında aldıkları galibiyete halen inanamadıklarını belirterek, "İnanılacak gibi değil. Umarım insanlar yaptığımız şeyin büyüklüğünü anlarlar. Aldığımız galibiyet bizim kulübümüzde büyük oyuncuların olduğunu ve ne kadar çalıştığımızı gösterdi" diye konuştu.

Afton Bladet Spor gazetesi, "Cehennem ateşinde" "İstanbul'daki çöplüğün mimarı Henrik Larsson", "Baxter'in yeni Avrupa süksesi" "Linderoth'un zor akşamı" manşetleri ile, Helsingborg'un Galatasaray'ı çöpe attığını, Lienderoth'un takım arkadaşlarına Helsingborg'u hafife almamaları konusunda yaptığı uyarıları hiçbir Galatasaraylının dinlememesi yüzünden sarı kırmızılı takımın mağlubiyet aldığını yazdı.

Expressen Spor gazetesi de, "Helsinborg'un Avrupa nakavtı" manşeti ile verdiği haberde, Henrik Larson'un yaşına rağmen, Helsingborg'u UEFA Kupası'na taşıdığını yazdı. Yazıda, "Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Galatasaray, İsveçli yıldız Linderoth'a rağmen hazimete uğradı. Helsingborg Avrupa futbolunu şoka soktu" ifadelerini kullandı.

Dagens Nyheter gazetesi, "Helsingborg'un büyük çöpü (Galatasaray)" "2002'de bu sahada milli takım Türkleri 2-1 yenerek Dünya kupası bileti almıştı" "Galatasaray galibiyeti Avrupa'da yankılandı" manşetleri altında Daniel Anderson'un "Avrupa'nın en büyük takımlarından Galatasaray cehenneme girdi.

Biz dayanabileceğimize inandık ve ben bir kaç gol kurtardım" söylerine yer verdi.

Helsingborg Dagbladet gazetesi ise, "Cehennem, buz gibi dondu ve kırıldı" manşeti ile verdiği haberde, Helsingborg takımının Ali Sami Yen cehennemini, bir anda dondurarak buza çevirdiğini ve ölüme mahkum edilen 11 Helsingborglu oyuncunun mucize yarattığını yazdı.