PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnşaat işçisi Kocaeline ulaştı


kelebek35
01-05-2009, 17:24
İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için üç gün önce Eskişehir'den İstanbul'a yürüyüş başlatan inşaat işçisi Kocaeli'ne ulaştı

Kent merkezinde Fevziye Camisi önünde gazetecilere açıklama yapan Rıza Demiralay (42), İsrail'in masum insanların üzerine uçakları ve tanklarıyla ''ölüm kusmaya'' başladığını söyledi.
Demiralay, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılar karşısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Arap camiasının sessiz kalmasına tepki gösterdi.
İsrail'in saldırılarına karşılık günübirlik eylemler yapıldığını belirten Demiralay, ''Ancak bu eylemler yeterince etkili olmuyor. Yürüyerek konuyu 10-15 gün gündemde tutmak, saldırılara karşı kamuoyu oluşturmak ve dikkat çekmek istedim'' dedi.

Demiralay, 14 ve 20 yaşlarında 2 oğlu olduğunu, küçük oğlunun da kendisiyle gelmek istediğini, ancak okulu olduğu için gelemediğini belirtti.
Yürüyüşü sırasında vatandaşlardan yoğun ilgi ve destek gördüğünü anlatan Demiralay, şöyle konuştu:
'
'Eskişehir'den 20 TL ile yola çıktım, param hala cebimde. Çünkü vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi eskortluk yapmak üzere bir araç tahsis etti.
Talebim olmamasına karşın belediyeler ve kamu kurumları barınma konusunda destek veriyor, gıda konusunda da duyarlı vatandaşlarımız yardımcı oluyor.''

Demiralay, yürüyüşü 10 Ocak Cumartesi günü İstanbul Taksim'de yapacağı basın açıklamasıyla sonlandıracağını kaydetti.
http://www.haber10.com/images/source/aa.gif