PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağış ve fırtına uyarısı


alfonzo28
12-05-2007, 13:08
Orta ve Güney Ege'de bugün lodos fırtınası bekleniyor. Marmara Bölgesi bu akşamdan itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına girecek.
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ege'de güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgar kuvvetlenerek bugün öğle saatlerinden sonra Orta ve Güney Ege'de güneybatıdan (lodos) 7 ila 8 ( 60 ila 75 km/s ) kuvvetinde fırtınaya dönüşecek. Lodos fırtınasının yarın sabah saatlerinde Orta Ege'de, aynı gün akşam saatlerinde ise Güney Ege'de etkisini kaybedecek.

MARMARA, EGE VE BATI KARADENİZ'DE YARIN POYRAZ FIRTINASI BEKLENİYOR

Kuzey Ege'de; yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 9 kuvvetinde (75 ila 85 km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşecek olan rüzgar Perşembe günü, öğle saatlerinde etkisini kaybedecek. Güney Ege'de yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 8 ila 9 kuvvetinde (75 ila 85 km/s) fırtınaya dönüşecek olan rüzgar Cuma günü, günün ilk saatlerinde etkisini kaybedecek. Marmara ile Batı Karadeniz'in batısında yarın öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 8 kuvvetinde (60 ila 75 km/s) fırtınaya dönüşecek. Aynı gün akşam saatlerinde bu denizlerimizde kuzey ve kuzeybatıya dönecek olan rüzgar, Perşembe günü ilk saatlerde Marmara'da, Cuma günü öğle saatlerinde ise Batı Karadeniz'de etkisini kaybedecek.

MARMARA BÖLGESİ YENİ BİR YAĞIŞLI HAVAYA GİRİYOR

Marmara Bölgesi bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına girecek.
Yağışlar bugün Trakya, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un Avrupa yakasında, yarın bölge genelinde kuvvetli olacak. Yağışlı hava Cuma günü ise etkisini kaybedecek. Hava sıcaklığı bugün 2 ila 4 derece artacak.
Beş büyük ilde yarın hava durumu şöyle:
İstanbul 8/11
Ankara 3/12
İzmir 13/15
Adana 9/15
Antalya 14/16

ANKA