PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelen Gideni Aratmadı


Melancholy
01-05-2009, 13:23
http://www.medyaspor.com/Files/Images/2009_01_05_galatasaray_idman_eski.JPG


G.Saray ilk yarıda sergilediği performansla taraftarını memnun ederken yeni transferlerin takıma olumlu katkısı başarıyı getiren en önemli etken oldu.

Geçen sezon özellikle yabancı oyunculardan beklenen verimi alamayan Sarı - Kırmızılılarda yeni transferler takımı sırtlayan isimler oldu. Okan Buruk, İsmail Bouzid, Barusso ve Carrusca gibi oyuncuları büyük ümitlerle renklerine bağlayan G.Saray, bu futbolculardan neredeyse hiç yararlanamamış ve transferlerinden de büyük zarar etmişti. 4 oyuncu geçen sezon ligde toplam 19 maç oynayarak hayal kırıklığı yarattı. Ancak bu sezon transferde başarıyı yakalayan Sarı - Kırmızılılar ligde ve UEFA'da emin adımlarla yoluna devam ediyor.

Baros Gol Yükünü Omuzladı

O.Lyon'dan alınan Milan Baros, ilk bölümde attığı 14 golle G.Saray'ın hücumdaki en etkili silahı oldu. Gol krallığında da zirveye yerleşen Çek yıldız, maç başına 1 gol ortalamasıyla başarılı bir performans sergiledi. Bu sezon Stuttgart'tan transfer edilen Meira, Turkcell Süper Lig'de ilk bölümde 16 maçın 16'sında forma giyerek Sarı - Kırmızılı defansın vazgeçilmezi oldu. Kısa sürede takıma uyum sağlayan Portekizli futbolcu Skibbe'nin en güvendiği isimler arasında yer alıyor. Roma ve Portsmouth'un da transfer listesinde olan Liverpool'un dünyaca ünlü golcüsü Harry Kewell'ı da renklerine bağlayan G.Saray, bu transferin de meyvelerini ilk yarıda fazlasıyla aldı. Kaydettiği 6 golle Sarı - Kırmızılılara büyük katkı sağlayan Kewell, zaman zaman geçirdiği sakatlıklara karşın G.Saray'ın en dikkat çeken isimlerindendi. Mondragon'un Köln'e gitmesinden sonra kalede sıkıntılar yaşayan Sarı - Kırmızılılar, De Sanctis'in transferiyle bu sorunu çözdü. Kayserispor maçında kaleyi devralan İtalyan file bekçisi, formayı kimseye bırakmadı. 15 maçta Sarı - Kırmızılıların kalesini koruyan De Sanctis 18 gol yedi. Özhan Canaydın döneminde transferde büyük başarısızlık yaşayan G.Saray, Adnan Polat'ın başkanlığı devralmasıyla bu alanda isabetli transferler yaptı.

Bonservisten Kaçınmadılar

Canaydın'ın başkanlık yarışına girerken vaat ettiği yıldız oyuncu getirme sözünü tutmaması ve yüksek bonservis bedellerinden çekinerek marka isim transferlerinin yapılmaması başarısızlığın en önemli nedenleri arasında gösterildi. Canaydın döneminde transfer edilen Felipe, Conceiçao, Frank de Boer, Lukunku, Christian, Pinto, Okan, Bouzid, Barusso ve Carrusca gibi isimlerin sergilediği futbol tam bir düş kırıklığı yaratırken Polat'ın başkanlığa seçilmesiyle alınan dünyaca ünlü yıldızlar Baros, Kewell, Meira, De Sanctis taraftarları heyecanlandırdı ve başarılı oyunlarıyla da tam not aldı.


Cumhuriyet