PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitlis'te kayak heyecanı!


Hasret
01-05-2009, 03:18
Bitlis Çift Kaya Kayak Tesisinde, Alp Disiplini Kayak Yarışması düzenlendi. Bitlis Kayak Sporu İl Temsilcisi Necdet Süne yarışmalar hakkında açıklamalar yaptı..

Süne yaptığı açıklamada, Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis Kayak İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan Alp Disiplini İl Birinciliği yarışması düzenlediklerini belirtti.

Düzenlenen yarışmaya, bütün kategorilerden toplam 83 sporcunun katıldığını vurgulayan Süne, şöyle konuştu:
''Yarışmalarımız iki gün sürdü. Birinci gün büyük slalom, ikinci gün ise slalom yarışlarını düzenledik. Önümüzdeki hafta Kuzey Disiplini Kayak Yarışmasını yapacağız. Bu yarışlar sonucunda dereceye giren sporcular, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenecek olan etap yarışmalarında Bitlis'i temsil edecekler. Bu yıl 26 sporcumuz minikler kategorisinde yarıştı. Bu bizim için önemli. Çünkü kayak sporuna erken yaşta başlamak çok önemli. Çocukların küçük yaşta bu sporu benimsemeleri gerçekten sevindirici.''

Yarışların, büyükler, genç 1, genç 2, çocuk 1, çocuk 2 ve minikler kategorilerinde düzenlendiğini kaydeden Süne, bütün kategorideki yarışmaların tamamladıktan sonra, önümüzdeki hafta Kamp Eğitim Merkezi'nde ödül töreni düzenleneceğini kaydetti.

Yarışmada, büyük ereklerde Ömer Özdemir, genç 1 erkelerde Akın İlyas, çocuk 1 erkeklerde Melik Erol, çocuk 2 erkeklerde Tarık Süne, çocuk 1 bayanlarda Çağla Yalçın, minikler 1 kategorisinde ise Serkan Üzgeç birinci oldu.