PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya Mutfağından Yemek Tarifleri..


Hasret
01-02-2009, 23:45
ALMAN USULÜ BİFTEK

750 gr. kemiksiz sığır kıyması,
1 çorba kaşığı un,
2 yumurta sarısı,
1 yumurta,
3 kahve kaşığı karabiber, tuz,
2 bardak galeta unu.

Makinadan iki defa geçmiş kıymayla iki yumurtanın sarısını bir miktar da karabiber ve tuz koyarak iyice yoğurun ve bunları parçalara ayırarak yarım parmak inceliğinde yassı birer köfte şekli verin. Diğer tarafta tabakların birine bir çorba kaşığı un, diğerine iki bardak galeta unu ve üçüncü tabağa da bir yumurtayla tuzu koyarak yumurtayı çırpın ve sonra da yaptığınız köfteleri birer birer önce una, sonra da sırayla yumurtaya ve galeta ununa her tarafını batırıp, bunları kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Hasret
01-02-2009, 23:45
Bismark Filetosu

Tavaya yarı yarıya zeytinyağıyle sadeyağ koymalı ve süt danası filetolarının her iki yüzünü iyice kurutmadan pişirmeli. (Filetolar kanlı kalacaktır.) Pişen filetoları tuzlayıp biberledikten sonra sıcak yerde tutulan servis tabağına yan yana yerleştirmeli. Filetodan kalan yağlı suya bir tatlı kaşığı yağ kattıktan sonra fileto sayısı kadar sahanda usulüyle yumurta pişirmeli ve her filetoya bir yumurta oturttuktan, kalan yağı üzerlerine döküp kızarmış veya sote edilmiş patatesle de servis tabağını süsledikten sonra servis yapmalı.

Hasret
01-02-2009, 23:46
ALMAN SOSU

Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin):
50 gram tereyağı,
50 gram un,
2 bardak tavuk suyu (bulunmazsa et suyu da olabilir.),
100 gram çiğ krema,
2 yumurta,
yeteri kadar tuz,
yeteri kadar karabiber

Yapımı: Tereyağını eritin. Rengi değişmeye başlayınca hızlı hızlı karıştırarak üzerine unu boşaltın ve yağa iyice yedirin.
Unu iki-üç dakika pişirdikten sonra ılık tavuk suyunu azar azar dökerek hızlı hızlı karıştıracağınız yağlı una yedirin. Karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar çok hafif bir ateşte karıştırarak pişirin. İstenilen kıvama gelince bir kâsenin içinde kırdığınız ve çiğ kremayla birlikte çırptığınız yumurta sarılarını azar azar dökerek ve hızlı hızlı karıştırarak salçaya yedirin. Salça kaynamaya başlarken tadına bakın. Tuzu biberi yeterliyse hemen salça kâsesine boşaltıp servis yapın.

Hasret
01-02-2009, 23:46
SOSLU MANTAR (ALMANYA)

Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin):
100 gram tereyağı,
50 gram un,
2 bardak tavuk suyu (bulunmazsa et suyu da olabilir.),
100 gram çiğ krema,
2 yumurta,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz,
yeteri kadar karabiber
1 kilo iri mantar.

Yapımı: Mantarları temizleyip dilimlere bölün. Bir tavaya 60 gram tereyağı koyup eritin. İçine mantarları atın, tuzlayıp biberledikten sonra kızartarak pişirin.
Mantarlar pişince üzerlerine ince ince kıyılmış maydanozları serpin ve servis tabağına alarak bir Alman salçasıyle birlikte servis yapın.

Alman salçasını şöyle hazırlamanız gerekir: Kalan tereyağını eritin. Rengi değişmeye başlayınca hızlı hızlı karıştırarak üzerine unu boşaltın ve yağa iyice yedirin.
Unu iki-üç dakika pişirdikten sonra ılık tavuk suyunu azar azar dökerek hızlı hızlı karıştıracağınız yağlı una yedirin. Karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar çok hafif bir ateşte karıştırarak pişirin. İstenilen kıvama gelince bir kâsenin içinde kırdığınız ve çiğ kremayla birlikte çırptığınız yumurta sarılarını azar azar dökerek ve hızlı hızlı karıştırarak salçaya yedirin. Salça kaynamaya başlarken tadına bakın. Tuzu biberi yeterliyse hemen salça kâsesine boşaltıp mantarlarla birlikte servis yapın.

Hasret
01-02-2009, 23:46
BİSMARK BİBER DOLMASI

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
8 irice dolmalık biber,
1 baş soğan,
1 sosis,
25 gram salam,
1 tavuk göğsü,
50 gram jambon,
1 çorba kaşığı kırık pirinç,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1 kaşık kıyılmış dereotu,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
50 gram margarin yağı,
25 gram rendelenmiş parmesan peyniri veya tulum peyniri,
yeteri kadar et suyu ve tuz.

Yapımı: Biberlerin saplarının çevresini keserek birer kapak açmalı ve bu kapaklardan yararlanarak içlerindeki çekirdeklerle çekirdek yataklarını çıkarıp atmalı. Bir tavaya zeytinyağıyle rendelenmiş soğanı koyup karıştırarak bunu kavurmalı. Soğan pembeleşince küçük parçalara doğranmış tavuk göğsünü katmalı ve karıştırarak nar gibi oluncaya kadar bunları da kızartmalı. Sonra tavayı ateşten indirip bir kenarda soğumaya bırakmalı. Bu işler oluncaya kadar pirinci tuzlu kaynar suda hafifçe haşlama!ı. Soğanlı ve yağlı tavuk göğüsleri soğuyunca bunları jambon, maydanoz, sosis, salam, peynir ve dereotuyla birlikte makineden iki defa geçirerek kıymalı. Kıymanın içine tuz ve haşlanmış pirinci katıp birkaç defa daha karıştırarak pirinci kıymaya yedirince bu harçla biberlerin içlerini doldurmalı.
Doldurulmuş biberleri bir güvece yerleş, tirmeli. Bunların üstüne yeteri kadar et suyu dökmeli ve kabı ateşe koyup biberleri pişirmeli.
Dolmalar pişince bunları servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.

Hasret
01-02-2009, 23:47
İstridye Soslu Biftek [Çin Mutfağı]

Malzemeler:



500gr. biftek
½ fincan mantar (dilimlenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
6 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
3 yemek kaşığı soya sosu
1/3 fincan istridye sosu
1 çay kaşığı şeker
¼ fincan şarap
1 çay kaşığı zencefilHazırlanışı:
Etleri ince şeritler halinde kesin ve mısır nişastasına bulayın.
İstridye sosunu 1 yemek kaşığı mısır nişastasıyla karıştırın.
Wok’a 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğan sarımsak ve biberleri karıştırarak 3-4 dk. kavurun.
Wok’dan bir tabağa alın.
Etleri ve mantarları tencerede yaklaşık 1 saat kadar pişirin. (Etler pişinceye kadar) Şeker soya sosu zencefil ve şarabı ekleyerek kaynatın.
Daha önce pişirmiş olduğumuz soğan sarımsak ve biberleri de ekleyin.
Hepsini karıştırarak 2-3 dk. daha pişirin.
Servis tabağına alıp servis yapın.




Karışık Sebzeli Biftek (http://dunyamutfagi.com/karisik-sebzeli-biftek)

Malzemeler:


500gr. Biftek (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 orta boy kırmızı soğan
2 adet yeşil soğan (doğranmış)
½ fincan dilimlenmiş mantar
1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
1 adet zencefil (dilimlenmiş)
Marine Etmek için:


2 yemek kaşığı light soya sosu
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos:


3 yemek kaşığı dark soya sosu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sherry
Pişirilen etin suyu
Hazırlanışı:
Marine etmek için hazırladığınız malzemeleri karıştırarak etlerin üzerine dökün. 15dk. marine edin.

Wok’u ısıtın. 2 yemek kaşığı yağla birlikte etleri pişirin.
Etleri bir tabağa alın.
Etin suyundan 2 yemek kaşığı alın. (sosa eklemek için) Wok’a soğan, sarımsak ve zencefili koyarak kavurun.
Son olarak mantarları ekleyin. Mantarların rengi değişinceye kadar pişirin.
Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra Wok’a sebzelerin içine ekleyin. Karıştırarak 1-2 dk. pişirin.
En son olarak etlleri ekleyin. Hepsini kısık ateşte 1-2 dk. karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.
*** Afiyet Olsun ***




İstridye Soslu Biftek (http://dunyamutfagi.com/istridye-soslu-biftek)

Malzemeler:


500gr. biftek
½ fincan mantar (dilimlenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
6 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
3 yemek kaşığı soya sosu
1/3 fincan istridye sosu
1 çay kaşığı şeker
¼ fincan şarap
1 çay kaşığı zencefil
Hazırlanışı:


Etleri ince şeritler halinde kesin ve mısır nişastasına bulayın.
İstridye sosunu 1 yemek kaşığı mısır nişastasıyla karıştırın.
Wok’a 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, soğan, sarımsak ve biberleri karıştırarak 3-4 dk. kavurun.
Wok’dan bir tabağa alın.
Etleri ve mantarları tencerede yaklaşık 1 saat kadar pişirin. (Etler pişinceye kadar) Şeker, soya sosu, zencefil ve şarabı ekleyerek kaynatın.
Daha önce pişirmiş olduğumuz soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyin.
Hepsini karıştırarak 2-3 dk. daha pişirin.
Servis tabağına alıp servis yapın.
*** Afiyet Olsun ***

Hasret
01-02-2009, 23:48
PIRASALI ÇİN BÖREĞİ


MUTFAK Çin

MALZEMELER

3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı süt
1 kase galeta unu
tuz
karabiber

TARİF Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuzu ve karabiberide atın, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin.

Hasret
01-02-2009, 23:49
soslu kılıç

MUTFAK Çin



MALZEMELER

zeytinyağ
2 adet limon
100 gr kapari
400 gr kılıç balığı
200 gr yeşil zeytin
10 adet defne yaprağı
taze kara biber, çekilmiş
tuz

TARİF Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda, bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp, serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.

Hasret
01-02-2009, 23:49
ÇİĞ BALIK / Sashimi ( 4 kişilik )
Malzemeler :
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 250 gr. ton balığı fletosu
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Acı hardal
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Soya sosu
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Rendelenmiş turp
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif İnce kıyılmış zencefil kökü
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif MaydanozHazırlanışı :
Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.

Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.

Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın.






Paella



Malzemeler 1 kg pirinç
10-15 adet halka kalamar
20-25 adet karides
10-15 ufak midye
2 adet temizlenmis dilbaligi
1 mezgit filetosu
4 adet kirmizi dolmalik biber
4 adet dolmalik yesil biber
1 peket kuskonmaz konservesi
yarim çorba kasigi safran
2 adet kereviz yapragi
yarim kilo domates
1 adet küçük enginar
150 gr mantar
2 büyük kuru sogan
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
zeytinyag
karabiber, tuz

Hazırlanış dil baligi, mezgiti ve midyeleri bir yerde kereviz yapraklari, maydanoz, ufak dogranmis havuç, sogan ve domates ile beraber haslayin ve ayirin, (hasladiginiz suyu pilav yapiminda kullanmak üzere ayirin)

mantar ,ufak dogranmis kuskonmaz, enginar, dogranmis kirmizi ve yesil biber, kalamar ve karidesleri teflon bir tencerede kavurun kavururken baligin haslama suyundan ufak bir fincan dökebilirsiniz.

Pilavi,balik ve diger malzemeleri hasladiginiz suyu kullanarak pisiriniz,sulu haldeyken safrani ekleyiniz.

Pisen pilavin üzerine diger tüm malzemeyi ekleyerek demlenmeye birakiniz.

Servis yaparken üzerine kuskonmazlari ekleyerek süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun.





ÇİĞ BALIK / Sashimi ( 4 kişilik )
Malzemeler :
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 250 gr. ton balığı fletosu
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Acı hardal
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Soya sosu
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Rendelenmiş turp
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif İnce kıyılmış zencefil kökü
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif MaydanozHazırlanışı :
Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.

Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.

Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın.




ÇİN SALATASI ( 5 kişilik )
Malzemeler :
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1 küçük baş lahana
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1 çorba kaşığı susam
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 3 çorba kaşığı yer fıstığı yağı
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 2 çorba kaşığı sirke
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1 çorba kaşığı soya sosu
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1 çay kaşığı şeker
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1/2 çay kaşığı hardal
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 4 adet doğranmış su kestanesi
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 4 sap doğranmış taze soğan
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Karabiber
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Tuz Hazırlanışı :
Lahanayı yıkayarak kalın damarlarını çıkartın, lokma halinde doğrayın, gevrekleşmesi için bir naylon torbaya koyarak buzdolabında bırakın.
Susamı kuru bir tavada karıştırarak kavurun ama yakmayın.
Lahananın dışında tüm malzemeyi karıştırın, bir servis tabağına koyarak bir saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine lahanayı koyarak hafifçe karıştırın.




ETLİ PIRASA ( 4 kişilik )
Malzemeler :
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1/2 kg.kuzu kuşbaşı
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1/2 kg. pırasa
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 4 çorba kaşığı soya sosu
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 3 çorba kaşığı sek şarap
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 2 çorba kaşığı sıvıyağ
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 1 çorba kaşığı şeker
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif 2 diş dövülmüş sarımsak
http://www.yorumla.net/images/nokta.gif Tuz Hazırlanışı :
Genişçe bir tavaya yağı koyarak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurun.

Kuşbaşı eti tavaya atarak, renk değiştirinceye kadar karıştırarak pişirin.

Kuşbaşı doğradığınız pırasaları da ilave edip 3 dakika kavurun.

Geri kalan malzemeyi ekleyip 3 dakika daha kavurun.Ve servis yapın.

morciii
01-03-2009, 08:51
farklı lezzetlet de tatmak lazım sıkıldım artık hep aynı şeyler sağol