PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jandarma resmen Jitemi kabul etmedi


kelebek35
01-02-2009, 10:31
Diyarbakır'da görülen JİTEM davasında savcı, yargılanan PKK itirafçılarının JİTEM personeli olduklarını ve JİTEM'in de Jandarma İstihbaratı'na bağlı bir birim olduğunu belirtti

Diyarbakır'da görülen cinayet ve bombalama gibi çok sayıda suçtan yargılanan beş kişinin davasında JİTEM iddiaları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, savcının esas hakkındaki mütalaası doğrultusunda görevsizlik kararı verdiği bir dosyayı 7. Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesi'ne gönderdi.

Askerî mahkeme, sanıkların askerî personel olup olmadıklarını Jandarma Genel Komutanlığı'na sordu. Jandarma, mahkemeye gönderdiği 20 Ekim 2006 tarihli cevapta, cinayet ve bombalama gibi çok sayıda suçtan yargılanan ve JİTEM elemanı olduğu iddia edilen 5 sanığın askerî personel olduğunu açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli imzalı belgede, Adil Timurtaş ve Recep Tiril'in işçi, Ali Ozansoy, Abdulkadir Aygan ve Fethi Çetin'in ise memur olarak Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı bünyesinde çalıştıkları belirtildi. Sanıklar 1996 yılı öncesinde işledikleri suçlardan yargılanıyor.

(Zaman)

Kasim_55
01-04-2009, 02:11
Tesekkurler