PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İsrail çocuk hastanesini hedef aldı!


kelebek35
01-02-2009, 10:26
Dünya, yeni yılı havai fişek gösterilerinin ışıltısıyla karşılarken Gazze, 2009'a İsrail bombaları arasında kan ve gözyaşı ile girdi. Bu kez bombaların hedefinde çocuk hastanesi vardı.


Ateşkes çağrılarına kulak tıkayarak uluslararası topluma meydan okuyan İsrail, yeni yılın ilk gününde aralarında parlamento ile adalet ve eğitim bakanlığı binalarının da bulunduğu yaklaşık 20 hedefi vurdu.

Gazze'deki çocuk hastanesinin de bombalandığı dünkü saldırılarda 14 Filistinli hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı. Katliamın 6. günü geride kalırken, ölü sayısı 418'e yükseldi. Temel gıda maddelerinin tükenmekte olduğu ve hastanelerin 2 bine yakın yaralıyla baş etmekte güçlük çektiği bölgede, büyük bir insanlık felaketinin yaşandığı bildiriliyor. Gazze'de yiyecek ve tıbbî malzeme dağıtımına yeniden başladıklarını anlatan Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNWRA) Başkanı Karen Abu Zayd, insanların çaresizliğini şu sözlerle özetliyor: "Bölgede insanların çöplükler içinde bir şeyler aramalarına ve dilenmelerine ilk kez şahit oluyoruz. Bu, (Gazze için) yeni bir fenomen."
Filistin'de yaşanan bu drama rağmen ateşkes konusundaki diplomatik çabalar sonuçsuz kalıyor. Arap ülkeleri temsilcilerinin isteği üzerine yılbaşı gecesi acil toplanan BM Güvenlik Konseyi, Gazze'de şiddetin durdurulmasına yönelik bir karar alamadı. İsrail'in kınanmasının ve Gazze'deki saldırıyı derhal durdurmasının istendiği karar tasarısı ABD ve İngiltere'nin vetosuna takıldı.



Zaman

Kasim_55
01-04-2009, 02:12
yazık ya Tesekkurler