PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrencilerin eğlenceği acı bitti


kelebek35
01-02-2009, 10:20
Ankara'da yılbaşını birlikte geçirmek isteyen öğrencilerin eğlencesi acı bitti. Çankaya ilçesindeki bir apartman dairesinde kutlama yapan 3'ü kız 7 üniversite öğrencisi, doğalgazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Bilkent Üniversitesi'ni yasa boğan acı olay Birlik Mahallesi 409'uncu Sokak'ta meydana geldi. Annesini İzmir'de çalışan babasının yanına gönderen hukuk fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Özgür Turan Atila, arkadaşlarını yılbaşı eğlencesi için evine davet etti. Gece geç saatlere kadar eğlenen gruptan bazıları evden ayrılırken diğerleri orada uyudu. Kombiyi bacaya bağlayan borudaki delikten daireye sızan karbonmonoksit gazı ise faciaya yol açtı. Sabah saatlerinde kapıyı çilingire açtırıp eve giren polis, salonda yaşları 18 ile 19 arasında değişen Büşra Bek, Elif Koyuncuoğlu, Ceren Okkalı, Özgür Turan Atila, Oğuzhan Tozburun, Can Dokumacı ve Tarık Şükrü Yılmaz'ın cesediyle karşılaştı. Evde incelemelerini tamamlayan Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirke- ti, akşam saatlerinde acı olayın sebebini açıkladı. Genel Müdür Veysel Karani Demir, zehirlenmenin, "kombiyi bacaya bağ- layan borunun yırtık ve yıpranmış olmasından kaynaklandı-ğını" bildirdi.

Bilkent Üniversitesi'ni yasa boğan acı olay, Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi 409'uncu Sokak'ta meydana geldi. Üniversitenin Hukuk Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Özgür Turan Atila, Yeşil Vadi Apartmanı'nın giriş katındaki dairede birlikte yaşadığı annesini, yılbaşı tatili sebebiyle İzmir'de yerel bir gazetede çalışan babasının yanına gönderdi. Okuldan arkadaşlarını da kutlama için evine davet etti. Eve akşam saatlerinde gelen üniversiteden kızlı-erkekli bir grup, ilerleyen saatlere kadar eğlendi. Yeni yıla birlikte giren gençlerden bazıları geç saatlerde ayrıldı. 3'ü kız 7 üniversiteli eğlenmeye devam etti. Gençlerin oturduğu evde kombiyi bacaya bağlayan fleksible borudaki delik sebebiyle içeriye gaz sızdı. Parti yaptıkları salonda sabaha kadar eğlenen gençler zehirlendiklerinin farkına varmadı.
Sabah saatlerinde Özgür Turan Atila'nın halası Gonca Arıkök, yeğeninin telefonuna cevap vermemesi sebebiyle eve geldi. Kapıyı çalmasına rağmen içeriden ses gelmeyince durumu polise bildirdi. Gelen polislerin çilingire kapıyı açtırmasıyla girilen evin salonunda hepsi de

Bilkent Üniversitesi'nde okuyan ve yaşları 18-19 olan Büşra Bek, Elif Koyuncuoğlu, Ceren Okkalı, Özgür Turan Atila, Oğuzhan Tozburun, Can Dokumacı ve Tarık Şükrü Yılmaz'ın cesedi bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcısı Savaş Keskin, dairede yaklaşık 2,5 saat inceleme yaptı. Kimlik tespiti ve olay yeri keşfinin ardından cenazeler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenazelerin evden çıkarılması sırasında öğrencilerin yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, zehirlenmenin fleksible borudaki delinme sebebiyle yaşanmış olabileceğini açıkladı. Makine Mühendisleri Odası'nın savcılık talimatıyla bilirkişi olarak atandığını belirten Kurutuz, şunları söyledi: "Kombiyi bacaya bağlayan fleksible boruda delik ve yırtılmalar olmuş. Kanaatimize göre, boru atık gazı emerek içeri sızdırmış. Üst dairedeki yırtık az olduğu için onlar fazla etkilenmemiş. İtfaiye ekiplerimizin bacalarda yaptığı inceleme sonucu herhangi bir tıkanıklık tespit edilmedi. Borular makine mühendislerince incelenecek." Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Sekreteri Şenol Karaca ise fleksible boruların, mühendisler tarafından incelenmek üzere alındığını, boruda delik ve yırtıkların olduğunu kaydetti. Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir de, olayın, 'kombiyi bacaya bağlayan borunun yırtık ve yıpranmış olmasından kaynaklandığını, karbonmonoksit bacaya gelmeden ortama yayıldığı için ölümlerin meydana geldiğini' tespit ettiklerini bildirdi.

Bu arada acı olayda evlatlarını kaybeden aileler Ankara'ya geldi. Evinde 6 arkadaşıyla birlikte zehirlenen Özgür Turan Attila'nın annesi Okşan ile babası Murat Attila, İzmir'den yakınlarıyla birlikte Ankara'ya geldi. Tarık Şükrü Yılmaz'ın Manisa'da yaşayan annesi Semanur, babası Dursun Yılmaz da Ankara'ya ulaştı. Ankara, Cihan, aa

Zehirlenmemek için bunları ihmal etmeyin!
Bacalarınızı yılda en az bir kez itfaiye daire başkanlığına temizlettirin.
Bacalı cihazlarınıza, yetkili servisinizi çağırarak bakım yaptırın.
Cihaz bacalarına kesinlikle aspiratör bacası bağlatmayın.
Cama takılan havalandırmayı (ventilasyonu) kesinlikle kapatmayın.
Çalışır durumdaki cihazın bulunduğu yerin kapısını kapalı tutun.
Bacalarınıza şapka taktırın.
Cihazlarınıza baca sensörü taktırın, çalışır durumda olduğunu kontrol ettirin.

Üst kattakileri oğulları kurtardı
Doğalgaz faciasının yaşandığı Yeşil Vadi Apartmanı'nda üst dairede oturan Koç ailesi, üniversiteye hazırlanan oğulları sayesinde ölümden döndü. Gece geç saatlere kadar ders çalışan Emre Koç, 00.04 sularında gaz sızıntısını hissedince ailesini uyandırdı. Bu sırada, uyumakta olan annesinin kustuğunu gördü. Hemen acil servisi arayarak ailesinin hastaneye ulaşmasını sağladı.


zaman

Kasim_55
01-04-2009, 02:13
Tesekkurler