PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En büyük kim ?


Kalpsiz_
12-05-2007, 06:27
Dünyanın en büyük derbilerinden biri olarak gösterilen dev maç için geri sayım başladı.4 Aralık 2007 17:40Arthur Zico... Geldiği günden bu yana Süper Lig'de hiç derbi kaybetmedi; Galatasaray'ı 2 kez yendi, Beşiktaş'ı 1 kez devirip 1 kez berabere kaldı.

Karl Heinz Feldkamp... 2. Cim Bom serüveninde ilk kez Kadıköy'e gidecek. Ancak Aslan'ın deplasmanda Fener'e fark attığı tek maçta onun imzası var

Farkı 1’e indirebilir...

Dünyanın 1 numaralı derbisi olarak adlandırılan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması,
Arthur Zico için büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl Sarı-Lacivertliler’i şampiyonluğa ulaştıran, ancak bu sezon Avrupa’da müthiş sonuçlar alırken Türkiye’de Cim Bom’un 4 puan gerisinde kalan Brezilyalı teknik adam, bu mücadeleden zaferle ayrılması halinde hem ligdeki derbilerde yenilmezlik unvanını sürdürecek, hem de ezeli rakibi ile aradaki farkı 1’e indirecek.

Devlerin korkulu rüyası

2006-2007 sezonunda Galatasaray’ı iki maçta da 2-1’lik skorlarla yıkan Zico, Beşiktaş ile Kadıköy’de golsüz berabere kalırken İnönü’de 1-0 kazanarak şampiyonluk kapısını ardına kadar aralamıştı. 2007-2008’e Beşiktaş’ı 2-1 yenerek Süper Kupa ile başlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, ligde de Kara Kartal’ı aynı skorla geçmeyi başarmıştı. Zico, Türkiye’deki tek derbi yenilgisini, geçen sene kupa yarı finalinde Beşiktaş’a (1-0) karşı almıştı.


Karl Heinz Feldkamp... 2. Cim Bom serüveninde ilk kez Kadıköy’e gidecek. Ancak Aslan’ın deplasmanda Fener’e fark attığı tek maçta onun imzası var

O, ligin tek yenilmezi

ÜMİT Karan’ın uzatmalarda gelen golüyle Kadıköy’e ‘bileği bükülmeyen tek teknik adam’ olarak gitmeyi başaran, ancak Fenerbahçe ile aradaki 6 puanlık farkı koruyamayan Karl Heinz Feldkamp için de bu sınavın önemi büyük... Çünkü Kalli’nin her iki kulüp tarihinde de ayrı bir yeri var! Deplasmandaki Fenerbahçe derbilerinde genelde aldığı başarısız sonuçlarla dikkat çeken Galatasaray, tarih boyunca ezeli rakibini bir kez farklı devirmişti.

11 Nisan 1993 ve Kalli

TARİH; 11 Nisan 1993, günlerden pazar... Türkiye’nin kalbi yine Kadıköy’de atıyor.. Ve Mert kırmızı kart gördüğü için 10 kişi kalan Cim Bom; Gutschow, Tugay (2), Hakan Şükür’ün golleriyle 4-1 kazanıyor. İşte bu büyük zaferin altında tanıdık bir isim var: Kalli... İkinci Galatasaray macerasında ilk kez Kadıköy’e gidecek olan Alman çalıştırıcı, bu sezon Beşiktaş ile Ali Sami Yen’de oynanan derbiyi 2-1 kazanarak birde bir yapmıştı.

Fanatik

DİGİMAX
12-05-2007, 09:47
bakalım sabırla bekliyoruz..
ondan önce ben panionos-a.vien maçının sonucunuda takip ediyorum..