PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kar Türkiyê'yi esir aldı


kelebek35
12-31-2008, 10:48
Yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu kapandı, okullar tatil edildi

Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Yurtta soğuk hava ve kar, hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji, yağışlı havanın devam edeceği uyarısını yaparken, İstanbul'da dün başlayan kar yağısı nedeniyle bazı İDO seferleri iptal edildi. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı rüzgarla da birleşince vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Araçlar yolda kaldı
Bir anda bastıran kar yağışı trafiği olumsuz yönde etkiledi. Sürücüler karla kaplanan yollarda zor anlar yaşadı. Kar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Araç sürücüleri araçlarını yolun ortasında durdurarak zincir takmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar da yolda kalan araçları iterek, yokuşu geçirmeye çalıştı. Dün, Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçaklar olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi.İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle Okan Üniversitesi’nde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Okullara tatil
Yurt genelinde 3 binin üzerinde köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışının ardından hava sıcaklıklarında da ani düşüş yaşandığını ifade eden yetkililer, yollarda buzlanmaya karşı sürücülere uyarılarda bulundu. Bu arada Iğdır, Erzurum, Bitlis, Trabzon, Konya ve Siirt başta olmak üzere birçok ilde eğitime dün ara verildi.

haber10

Kasim_55
01-04-2009, 02:17
Tesekkurler