PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açık Toplum Enstitüsü faaliyetlerine son verdi


kelebek35
12-31-2008, 10:40
Yaptığı her eylemi olay olan Açık Toplum Enstitüsü, faaliyetlerine bugün itibariyle son verdiğini duyurdu.

Açık Toplum Enstitüsü, uluslararası vakıflar ağının Türkiye temsilciliği olarak Ağustos 2001 yılından itibaren sürdürdüğü faaliyetlerine son verdi. Enstitü çalışanları, 01 Ocak 2009'dan itibaren vakfiyesi yerli olan "Açık Toplum Vakfı" bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek.

Enstitüden yapılan yazılı açıklamada, Açık Toplum Enstitüsü'nün faaliyetlerine bugün son verdiği belirtildi. Açıklamada, "Geçen yedi yılı aşkın sürede, Türkiye'nin insan hakları, demokrasi ve evrensel değerlere karşı daha duyarlı bir toplum olabilmesi yönünde, bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyette bulunan birçok kuruluş ve kişiye ve sosyal içerikli ortak projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak doğrultusunda faaliyet gösterdik. Bu süre içinde, www.aciktoplumenstitusu.org.tr adresinden indirilebilecek faaliyet raporunda ayrıntılarına yer verilen; bütün yurttaşların kaliteli bir eğitime kavuşmasından, bilgi edinme hakkına; özel sektör madenciliğinde çalışan işçilere yönelik ekonomik ve sosyal hak ihlallerinin önlenmesinden, kadınlara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla mikro kredi verilmesine ve namus cinayetlerinin önlenmesine; görme özürlüler için İnternet kütüphanesi tasarlanmasından, psikiyatrik teşhis almış kişilerin topluma katılımına kadar çok sayıda projeye on bir milyon doları aşkın destek sağlandı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Türkiye'nin daha açık bir toplum olma yönündeki irade ve becerisine duyduğumuz inançla, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren çalışmalarımızı; mütevelli heyeti, yönetim kurulu, danışma kurulu ve vakfiyesi tamamen yerli olan Açık Toplum Vakfı bünyesinde sürdüreceğiz." denildi.

habervaktim