PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK'nın korkunç planı!


kelebek35
12-31-2008, 10:38
Terör örgütü PKK'nın yerel seçimler öncesi bombalı eylemler planladığı ortaya çıktı. Terör örgütünün plastik patlayıcı yüklü uçaklarla sınır birliklerine saldırı hazırlığında olduğu belirlendi.
PKK'nın yeni eylemine karşı sınır birlikleri ile Anıtkabir Komutanlığı teyakkuza geçirildi. Örgütün Diyarbakır'da işbirlikçi diye nitelendirdiği sivil toplum örgütlerinin önde gelen isimlerine dönük de eylem hazırlığında olduğu bildirildi.

Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde bir araç içinde yakalanan mühimmatın, PKK'nın etkinliğini artırmak amacıyla yerel seçimler öncesi yapmayı planladığı eylemlerde kullanacağı açıklık kazandı. Örgütün elindeki A-4, A-3 gibi plastik patlayıcılarla risksiz ilginç eylemler üzerinde çalıştığı tespit edildi. Edinilen bilgiye göre bölücü terör örgütü Avrupa'dan satın aldığı ve bombalı sabotajlarda kullanmayı tasarladığı birkaç maket uçağı Irak'a götürdü. Maket uçaklar Gara ve Zap bölgesinde teknik testten geçirildi. Terör örgütünün bu maket uçaklara bomba yükleyip Hakkari ve Şırnak'taki alay, tabur ve bölük seviyesindeki sınır birliklerine dönük sabotaj planladığı kaydedildi. Örgütün, büyük kışlalarda düzenlenecek kalabalık törenleri hedef alarak çok sayıda zayiat verdirmeyi tasarladığı ileri sürüldü.

PKK'nın yeni eylem hazırlığına karşı güvenlik güçleri alarma geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na da bilgi gönderildi. Sınır birlikleri muhtemel eyleme karşı uyarıldı. Anıtkabir Komutanlığı da örgütün yeni eylemine karşı teyakkuza geçirildi.

Öte yandan terör örgütünün işbirlikçi olarak nitelendirdiği sivil toplum örgütlerine dönük eylemler üzerinde de çalıştığı düşünülüyor. Özellikle Diyarbakır'da bir sivil toplum örgütünün Kürt kimliği ile ön plana çıkmış önde gelen ismine dönük eylem planladığı belirtiliyor. Güvenlik birimleri, örgütün güdümüne girmeyen, devlet yanlısı sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine düzenlenecek muhtemel eylemlere karşı tedbirleri artırdı.
habervaktim