PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekon'da çok kritik cümle!


kayısıkentli
12-30-2008, 17:18
http://www.internethaber.com/images/news/56959.jpg


Ergenekon'un bugünkü duruşmasında sanık sandalyesinde Doç. Dr. Ümit Sayın vardı. Sayın'ın sözleri şaşkınlık yarattı.


Terör örgütü Ergenekon üyesi olduğu gerekçesi ile yargılanan adli tıp uzmanı Doç. Dr. Ümit Sayın savunmasını yaptı. Ümit Sayın'ı yakan ise Hablemitoğlu'yla ilgili sözleri oldu.
Bugün savunmasını yapan tutuklu sanık Ümit Sayın ifadesine tutuksuz yargılanma talebiyle başladı. Kaçma ve delilleri yoketme olasılığının bulunmadığını belirten Sayın, "Ergenekon adı verilen ve şu anda huzurda yargılanmama neden olan böyle bir örgüt olmadığı gibi ben de böylesi bir örgüte üye değilim. Olmam da." dedi.

"SÖZLERİMDEN PİŞMANIM"
"Habmit bir yıla kadar gidici", "belki iyi olur", "bir solucan ayıklanır" gibi sözlerinin iddianameye konulduğunu belirten Sayın, "Necip Hablemitoğlu ile bir ara aram bozulmuştu, daha sonra düzeldi. Bu olumsuz sözler günlük duygusal ve mantıksız laflardır. Şimdi bu şekilde hitap ettiğime pişmanım." dedi.

TSK ÜLKE YÖNETİMİNE MÜDAHALE EDEBİLMELİ

Ümit Sayın, telefon konuşmalarında bahsedilen darbenin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin devleti "Koruma ve Kollama" kapsamındaki bir müdahalesi olduğunu belirterek, "Anayasa'nın laiklik ilkesine karşı oldukları Anayasa Mahkemesi kararı ile tescillidir. AK Parti'nin ülkeyi açmazlara ve yeni sorunlara götüreceği aşikardır. Bu koşullarda TSK'nın müdahale etmesi Anayasal ve Kanuni bir haktır." dedi.

"ASKER MÜDAHALE ETMELİ"
Bizler AKP'nin Türkiye'yi şeriat benzeri, anti-laik bir sisteme götürmek istediğini düşünüyoruz. Eğer bu gerçekse askerin konuya müdahale etmesi gerekir. Çünkü laiklik Anayasa'nın değiştirilemeyen ana ilkelerinden birisidir.

ERGENEKON CANAVARI

İddianamede kendisine ilişkin iddiaları okurken şaşırdığını ifade eden Sayın, "Çünkü böylesine darbe veya askeri müdahale heveslisi değilim. Son yaşadıklarımdan sonra ise kesinlikle askeri darbeye karşıyım." dedi. İddianamenin "Ergenekon paranoyası" olarak kaleme alındığını savunan Sayın, "Savcılar bir Ergenekon canavarı yaratmışlar, her yerde bu canavarı ortaya çıkarmaktadırlar. İddianame tamamen bir cadı avıdır." dedi. http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=172385