PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maçta pkk gerginliği


kelebek35
12-29-2008, 09:58
Şanlıurfa Belediyespor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi maçında konuk takımın golünden sonra evsahibi taraftarlar 'PKK dışarı' diye bağırdı. İki tarafın birbirine taş, bozuk para ve koltuk atmasıyla artan gerginlik polis müdahalesiyle yatıştı. Maçın bitiminde ise centilmence görüntüler vardı


ŞANLIURFA - TFF 2. Lig 5. Grup’ta Şanlıurfa Belediyespor ile Play-Off’a yükselme mücadelesi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor arasında yapılan maçta taraftarlar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.
11 Nisan Stadyumu’nda yapılan maça iki takım da hızlı başladı. Evsahibi ekibin maçın henüz ilk dakikalarında iki topu direkten döndü, rakip takım ise 23. dakikada Yertek Evren’in ayağından kazandığı golle 1-0 öne geçti.
Diyarbakırlı taraftarların gol sevincine tepki gösteren Şanlıurfa Belediyespor taraftarları, hakem ve rakip takım aleyhine gösterilerde bulundular, bu arada Türk bayrağı açıp, “PKK dışarı“, “Terörist istemiyoruz“ diye slogan atttılar. Yaşanan gerginlik üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi, 2 takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerin etrafında önlem aldı. İlk yarının tamamlanmasının ardından ikinci yarı için oyuncular soyunma odasından çıkarken Şanlıurfalı taraftarlar, rakip takımın futbolcularını protesto etti. Diyarbakırlı taraftarlar, zafer işareti yaparak takımları lehine tezahüratta bulundu.
İki takım taraftarı arasında yeniden başlayıp birbirlerine koltuk, çakmak, bozuk para ve taş atmaya kadar varan gerginlik, polisin olay çıkaran bazı taraftarları gözaltına alarak stad dışına çıkarmasıyla son buldu. Polis, konuk takımın 5-3 galibiyetiyle biten maçtan sonra stad ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak olay çıkmasını engelledi.
İkinci yarıda bulduğu 4 golle karşılaşmadan 5-3 galip ayrılan DİSKİ Spor, Play-Off’a yükselmeye hak kazandı. Karşılaşmanın ardından sevincini taraftarlarıyla paylaşan rakip takımın futbolcularını, Şanlıurfa Belediyesporlu taraftarlar da alkışladı.


radikal

_SoN_
12-29-2008, 11:26
şu işe bak arkadaş !