PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivilcelere lazerli çözüm


*fanii*
12-05-2007, 02:39
Lazer tedavisi, sivilcelerin ve izlerinin tedavisinde yeni ve etkili bir seçenek sunuyor.
Ergenlikte daha fazla olmak üzere tüm yaş gruplarında görülebilen sivilcelerin tedavisi için günümüzde oldukça etkili ilaçlar vardır. Ancak ilaç tedavileriyle yeni sivilce çıkışları engellense de eski sivilcelerin izlerinin geçmesi oldukça zaman alır. Bu da, çoğu hastayı ve doktoru mutsuz eder.

Pulse-dye lazer tedavisi, sivilcelerin ve izlerinin tedavisinde yeni ve etkili bir seçenek sunmaktadır. Aslında damarsal hastalıkların tedavisinde uzun yıllardır güvenle kullanılan pulse-dye lazer ile sivilceler için yapılan çalışmalarda oldukça başarılı sonuçlar alınmıştır.

Pulse-dye lazer hafif ve orta şiddette sivilce ile birlikte olan kızarıklığın tedavisinde kullanılır. Şarap lekesi tedavisinde çocuklarda bile güvenle kullanılan bir lazer olduğundan, deneyimli doktorlar tarafından uygulandığında yan etki riski çok çok azdır.

Bu lazerin ayrıca kollajen üretimini arttırıcı etkisi, çöküklükler ve kabarıklıklar şeklinde oluşan izlerde de faydalı olabilmektedir. Sivilce tedavisinde mevcut tedavilere ek olarak veya altenatif olarak uygulanabilir. Bazı ilaçları yan etkileri nedeniyle kullanamayan ya da mevcut tedavisinde yeterince hızlı, etkili sonuç alamayan hastalarda başarılı olabilir.

Pulse-dye lazer tedavisi oldukça kolay bir uygulamaya sahiptir. Tedavi süreci hastanın normal yaşamını sürdürmesini kısıtlamaz ve deri yüzeyini etkilemez. Birkaç gün sürebilen kızarıklıklar ve morluklar olabilir. Kapatıcıyla kapatılabilirler. Hastalar işlerine, okullarına devam edebilirler.

Sonuçlar 3–4 haftada alınmaya başlar. Genel olarak bir kaç seans tavsiye edilir. Her tedavi seansı 10-15 dakika kadar kısa sürer. Tedavi ağrılı değildir. Tedavi sırasında bazen hafif bir rahatsızlık duyulabilir ancak bu genelde bir lastiğin deri yüzeyine çarpması şeklinde bir histir.

Yeni bir uygulama olan ve Kozmed güzellik merkezi'nde uygulanan pulse-dye lazer tedavisi hastayı kısa sürede etkili ve güvenli bir şekilde görünüm açısından da memnun eden bir tedavi seçeneğidir.

Kaynak (http://www.leyditurk.com/haber.php?haber_id=159144)

caporista
01-05-2008, 11:31
tşk paylaşim için kardeşş