PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erden yener


tomqoliq
12-26-2008, 17:17
Erdem Yener 1981 yilinda Iskenderun'da dogdu. 7 aylikken yurumeye, 12 aylikken konusmaya baslayan ve okuma-yazmayi 4 yasinda ogrenen Yener, ailesinin akademik anlamdaki beklentilerini oldukca yukseltti. Ilkokul yillarinda ders calismaya ihtiyac duymadigi icin boyle bir aliskanligi olmayan muzisyen, enerjisini, ilerleyen yillarda derslerden cok sanata yoneltince her ne kadar hayal kirikligi yaratmis olsa da kendi yolunu cizmeye basladi.
http://a654.ac-images.myspacecdn.com/images01/17/m_8ea8849c6f429f6e9729a70b3af1572d.jpg
Muzigin yani sira; karikatur, oyunculuk, radyo programciligi ve danscilik ile ilgilenen muzisyen, ergenlik cagindan itibaren tum bu alanlarda da var olmaya calisti.

13 yasinda sarki yazmaya baslayan Yener, 18 yasinda gitar calmaya basladi ve Ankara'da, +4 isimli ilk ve tek grubunu kurdu. 5 yil boyunca Ankara merkez olmak uzere, bir cok sehirde bar programi ve konserler vererek, gerek cover sarkilar, gerek kendi sarkilariyla bir cok seyirciye ulasti.

Erdem Yener, 2003 yilinda Istanbul'a yerlesti ve Kedi Muzik'te bir sure mutfagi topladiktan sonra muzik yapmaya basladi. Bu cati altinda bir cok film muzigi, album ve jingle projelerinde; soz yazari, besteci, aranjor, solist ve icraci sifatiyla gorev aldi.

Yener, muzigin yani sira bir film produksiyon sirketinde cast direktoru ve oyuncu kocu sifatiyla calismakta ve gecmis yillarin birikimini topladigi "Kirli" isimli albumunu muzikseverlere paylasmak uzere hazirliklarina devam etmektedir.