PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gevende, İnsan Hakları Beyannamesi’nin 60. Yılı Etkinliklerinde...


tomqoliq
12-26-2008, 17:14
GEVENDE, İnsan Hakları Beyannamesi’nin 60. Yılı Etkinliklerini Bir Konser İle Destekliyor...

Gevende İnsan Hakları Beyannamesi’nin 60. yılında herkesi insan hakları konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyor. Bu çerçevede Uluslararası Af Örgütü’nün (Amnesty International) düzenlediği “Küçük Yerler Turu” (Small Places Tour) isimli “insan hakları ve müzik” projesini gönüllü bir konser vererek destekliyor. Konser 3 Aralık 2008 tarihinde İstanbul’da Ghetto’da gerçekleştirilecek.


İNSAN HAKLARINI EVE TAŞIMAK...

“Küçük Yerler Turu” Uluslarası Af Örgütü’nün İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 60. Yılı’na dikkat çekmek için gerçekleştirdiği müzik ve insan hakları projesi.

1958 yılında Eleanor Roosevelt’in “insan haklarının küçük yerlerde de önem arz etmesi” üzerine yaptığı konuşmadan esinlenilerek düzenlenmiş proje ile müzisyenlerin ve dinleyicilerinin insan haklarının evrenselliği ve önemi konusunda yaşadıkları şehirlerde, mahallelerde ya da çalışma alanlarında toplumsal bir duyarlılık oluşturmaya katkıda bulunması hedefleniyor. İnsan Hakları konusunda özellikle gençlerin daha fazla bilgilendirilmeleri de projenin amaçları arasında.

“Küçük Yerler Turu” projesi kapsamında 10 Eylül – 10 Aralık tarihleri arasında tüm dünyada pek çok ülkede konserler ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Tek ve kitlesel konserler yerine “insan haklarını eve taşımak” sloganı ile yerel dinamiklerin değerlendirilmesi ve insanların kendi yaşam alanlarındaki insan hakları konularına dikkatlerinin çekilebilmesi için farklı ülke ve şehirlerde birden fazla konser organize ediliyor. Düzenlenen yüzlerce etkinlik arasında Peter Gabriel, REM, U2 konserleri de var.

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye’de düzenlenecek etkinlik için ise Gevende’ye çağrıda bulundu. İnsan hakları konusunun önemine dikkat çekmek isteyen grup herkesi İnsan Hakları Beyannamesi’ni yeniden düşünmeye davet ediyor.

Konserlerden elde edilecek olan gelir Af Örgütü’nün insan hakları için düzenlediği etkinlikler yararına kullanılacak.

“Küçük Yerler Turu” Af Örgütü’nün 1988’de gerçekleştirdikleri “Şimdi İnsan Hakları! Turu”ndan (Human Rights Now!Tour) sonra en “tutkulu” projesi olarak değerlendiriliyor.