PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baskı'nın altından ADD çıktı!


kelebek35
12-26-2008, 15:35
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un genel başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) rektörlük seçimlerinde yetkililere baskı kurduğu ortaya çıktı. Dernek yaptığı yazışmalarda, kiminin rektör seçilmesini istemiş, kiminin ise kadroya alınmasını talep etmiş.

Ergenekon davası İstanbul'da görülürken; ortaya çıkan belgeler de şaşırtmaya devam ediyor. Soruşturması kapsamında tutuklanan Eruygur'un genel başkanlığını yaptığı ADD'de ortaya çıkan belgeler derneğin faaliyet alanlarını da ortaya koyuyor. ADD, YÖK başta olmak üzere birçok kuruma yazı göndererek adamlarına ayrıcalık yapılmasını istemiş. Genel merkezden gönderilen yazılarda dernek, tavsiye ettiği kişilerin Atatürkçü ve milliyetçi olduklarını vurguluyor.

Adeta diplomasi trafiği işleten ADD, 2006 yılında Kafkas Üniversitesi rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in seçilmesi için İnönü Üniversitesi'nin eski rektörü Fatih Hilmioğlu'ndan yardım talep ettiği ortaya çıktı. Gönderilen yazıda, Türkiye'nin oldukça kritik bir süreçten geçtiği belirtilerek üniversitede yaşananan şeriatçı yapılanmanın durdurulması ve Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda gençler yetiştirilmesi için her Atatürkçü'nün üzerine düşen görevi yerine getirmesi isteniyor. Güven'in rektör seçilmesi için 19 Mayıs Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite rektörüne yazı gönderen dernek, profesörlere de baskı kurdu.

Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü için ise Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şakir Bayındır ile Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mulkim Sağır önerildi. ADD, önerilen kişilerin Atatürkçü ve milliyetçi olduklarına da dikkat çekiyor. Ayrıca dernek bu üniversitelere değişik zamanlarda yazılar göndererek bazı kişilerin de kadroya alınmasını talep ettiği tespit edildi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu'na da rektörlük seçimleri için yazı gönderen dernek, bazı isimleri fişlediği belirlendi. Zonguldak Üniversitesi rektörlüğü seçimlerinde ikinci ve üçüncü olan Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Prof. Dr. Baki Hazer'in eski rektör Razaman Özen'in himayelerinde olduğu belirtilerek, "Zonguldak'taki aydın çevrelerde olumlu davranış sergilememişlerdir. Atatürkçü düşünce sistemine uygun çalışmalar yapmadıkları da gözlemlenmiştir. Kurum ve kuruluşlardan almış olduğumuz sağlıklı bilgilere göre en çok oy alan Prof. Dr. Sedat Ünal'ın rektör olması üniversitemiz için faydalı olacaktır. Çağdaş ve Atatürkçü bir bilim adamımız olan Sedat Beyin rektörlüğü için özlemimizi sizlerin takdirlerine sunmayı uygun buluyor, içten saygılarımızı sunuyoruz." ifadeleri kullanılıyor.

İŞÇİ PARTİSİ'NİN VEKİL ADAYI İÇİN İŞ TEKLİFİ

ADD'nin İşçi Partisi Kütahya Milletvekili adayı için iş aradığı da ortaya çıktı. 22 Temmuz 2008 tarihinde yapılan genel seçimlerde İşçi Partisi'nden Kütahya milletvekili adayı olan Ahmet Karatepe için dernek, OYAK Bankası'nda işi yerleştirilmesini istedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Saka'ya bir yazı gönderen ADD, Karatepe'nin refaranslarının Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden ile emekli Tümgeneral Osman Özbek olduğu belirtiyor. Karatepe'nin işe alınması isteniyor.

habervaktim