PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En uzun boylumuz evlenmek istiyor-ÖZEL


kelebek35
12-25-2008, 10:32
Altmış numara ayakkabı giyen ve 2.45'lik boyuyla Türkiye'nin en uzunu olan Sultan Köse münasip bir bayanla evlenmek istiyor. Köse, boyuna göre olmasa da huyuna göre bir eş bulacağına inanıyor.http://www.habervaktim.com/resim/resim48535_2.jpg26 yaşındaki Sultan Köse, 2 metre 57 santimlik Ukraynalı Leonid Stadnik'in ardından 2.45'lik boyuyla dünyanın ikinci, ülkemizin ise en uzun insanı olarak Guiness Rekorlar Kitabına girmiş bir gencimiz. 9 yaşında yaşadığı geçici bir körlüğün ardından hormon dengesi bozularak 12 yaşından itibaren boyu uzamaya başlayan Mardin Derik'li Sultan'ın uzaması, 2000 yılında yapılan bir ameliyatla durdurulabilmiş. Artık, boyuna göre olmasa da huyuna göre bir bayanla evlenmek isteyen Köse, bu konuda yetkililerden yardım ve destek istiyor.

ANKARA'DA TEDAVİ GÖRÜYOR

Başkent TV'de dün yayınlanan "Engel Sizsiniz" başlıklı programın canlı yayın konuğu olan Köse, beyninde bir ur olduğu için 3 aydır Ankara Hacettepe Hastanesi'nde tedavi gördüğünü belirtti. Yanında kendisine refakat eden erkek kardeşiyle birlikte yayına çıkan Köse, kendisine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sahip çıktığını belirterek Başkan Melih Gökçek'e teşekkür etti. Rüzgarlı'da bulunan Büyükşehir Belediyesi Şefkat Evi'nde 3 aydır özel bir odada misafir edildiğini, üç yatağın birleştirilmesiyle kendisi için özel bir yatak yapıldığını, hastaneye gidiş-gelişler için özel ambulans tahsis edildiğini anlatan Sultan Köse, maddi durumları hakkında da bilgi verdi. 5 kardeş olduklarını ve 7 kişilik ailelerinin tek gelirinin kendisinin engelli maaşı olduğunu, kardeşi Hasan'ın da mevsimlik işçi olarak zaman zaman gelir getirdiğini belirten Köse, zor durumda olduklarını dile getirdi.

Sultan Köse bir soru üzerine de, insanların kendisini çok sevdiklerini, gördükleri yerde büyük ilgi gösterdiklerini ve hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler için günde en az 100 kez poz verdiğini gülerek anlattı.

Habervaktim.com