PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Pabuç atma' karikatür yarışması


kelebek35
12-24-2008, 14:48
Mizah Üretenler Derneği, Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi'nin ABD Başkanı Bush'a ayakkabılarını fırlatmasından esinlenerek 'Pabuç Atma' karikatür yarışması düzenledi
Dernek Başkanı Ergin Gülen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik ve iletişim alanındaki gelişmeyle birlikte sanayinin en üst düzeye vardığı günümüzde, güçlülerin güçsüzlere yönelik uyguladığı haksızlığa hiç kimsenin tepkisiz kalamayacağını söyledi.
Iraklı gazeteci El Zeydi'nin, ABD Başkanı George W. Bush'a Irak'ta düzenlenen toplantıda pabuçlarını fırlatmasının, ''ezilenlerin ve haksızlığa uğrayanların tepkisini göstermesi açısından büyük önem taşıdığını'' dile getiren Gülen, 2008 yılının akıllarda en fazla iz bırakacak olayın bu olduğunu anlattı.
Gülen, haksızlığa uğrayanların tepkilerini mizah yoluyla gösterebilecekleri en önemli alanın ''karikatür'' olduğunu kaydederek, bu amaçla dernek olarak ''Pabuç Atma Karikatür Yarışması''nı düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.
Ergin Gülen, ''Yarışmanın temel konusu, güçlülerin ezilenlere karşı yaptığına inandığım haksız uygulamalar, şiddet ile haksızlığa uğrayanların buna karşı göstermek istediği veya gösterdiği tepkisini ve öfkesini içeriyor. Yarışma her sosyal sınıftan insanlara açıktır. Yaş sınırlaması yok. Yarışmamıza daha önceden yayınlanmış eserleri de kabul ediyoruz'' dedi.
Yarışmaya başvuruların 15 Mart 2009'a kadar yapılabileceğini belirten Gülen, Nisan ayının ilk haftasında sonuçları açıklayacaklarını kaydetti.
Yarışmanın birincisine giydiği ayakkabı numarasına göre bir çift ayakkabı hediye edeceklerini, ayakkabı tipinin birincinin tercihine bağlı olacağını kaydeden Gülen, yarışmaya gönderilen eserlerden oluşan bir sergiyi de ''4. Mizah Ödülleri'' etkinliğinde açacaklarını bildirdi.
http://www.haber10.com/images/source/aa.gif