PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyet kooperatifinde büyük dolandırıcılık!


kelebek35
12-24-2008, 14:31
Kocaeli Gebze'de, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının kurduğu Çınarkent Konut Yapı Kooperatifi ve Mutlukent Konut Yapı Kooperatifi'nin işbirliğiyle inşa edilen 168 Yenikent Çınar Konutları'nda dolandırıcılık yaptığı bildirildi. http://www.habervaktim.com/resim/resim48371_2.jpgPARALAR VERİLDİ TAPULAR VERİLMEDİ

Yapımına Nisan 2006 tarihinde Yapım C firması tarafından başlanan ve daha sonra Su Yapı isimli taşeron firma eliyle gerçekleştirilen konutlardan bazılarının paralarının verilmesine rağmen, tapularının verilmediği bildirildi.

CUMHURİYET ÇALIŞANLARININ KOOPERATİFİ

Konuyla ilgili olarak habervaktim.com'u arayan mağdur vatandaşlar, daha inşaat halindeyken daireler için para ödediklerini ancak tapularının verilmediğini söyledi. Vatandaşlar, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının kurduğu kooperatifin yaptırdığı daireler için asıl firma olan Yapım C'nin kendilerine, “Gidin dairelerinizi Su Yapı'dan alın. Bize para vermediniz, kime verdiyseniz tapularınızı onlardan alın” dediğini bildirdi.

YAPIM C SAHİBİ İDDİALARI YANITLADI

Konuyla ilgili olarak habervaktim.com'un ulaştığı Yapım C firmasının sahibi Kadir Özdede ise, dolandırıcılık iddialarını doğruladı ancak, konunun kendileriyle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Özdede, Su Yapı firmasının dolandırıcılık yaparak, bazı vatandaşlara daire sattığını kabul ederek, “Ancak biz Su Yapı firmasının bu eyleminden sonra kendileriyle yaptığımız sözleşmeyi fesh ettik. Su yapı taşeron firma olarak çalışırken, bazı vatandaşlar gidip kendileriyle sözleşme yapıp daire almışlar ve paralarını kaptırmışlar. Olayın bizimle ilgisi yok. Şu an olay mahkemede” dedi.

habervaktim