PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çöllerde bile tarım yapılabilecek


Hasret
12-19-2008, 17:36
Çöllerde bile tarım yapılabilecek

Krize Karşı Funika’dan Akıllı Şirket Modeli.

Geliştirdiği teknolojik buluşları ile ülkemizi ve dünyayı sarmakta olan küresel krize karşı çözüm önerileri sunan Funika Teknoloji, dünyanın 3 temel değeri olan Enerji, Ekonomi ve Ekoloji'nin daha verimli kullanılmasını sağlayan yeni teknolojileri, "3 E Paylaşım Modeli" etrafında topluyor.
Hibrit Isı Maddesi (HIM) buluşu ile Nobel’e aday olan Funika Teknoloji yeni yıl sonrasında Türkiye’de 15 firmaya buluşun lisans hakkını ücretsiz olarak vereceklerini açıkladı.
HIM teknolojinin tüm dünyada yaygınlaşması halinde yılda, dünya’da 2 trilyon dolar, Türkiye’de ise 20 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanacağını kaydeden Funika Tec Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sözkesen “krizde Anadolu’ dan çıkan bir firma olarak Türk şirketlerine yol göstermek istedik. Teknolojilerin ürün olarak hayata geçmesini ve tüm dünyada Türk buluşlarının kullanılmasını istiyoruz diye belirtirken şampiyonlar ligine göz diken Anadolu takımı gibiyiz” açıklamasında bulundu.
The Marmara Oteli’nde gerçekleşen düşük maliyetlerle enerjinin verimli kullanılması ve bozulan ekolojik dengeye çözüm sunulması için geliştirilen buluşların ve projelerin kamuoyu ile paylaşıldığı basın toplantısında Funika Tec A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri SÖZKESEN, Muğla Ün. Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Anabilim Dalı Bşk. Prof.Dr. Muhammed ELTEZ ve Funika Tec A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ömer ŞEHİTOĞULLARI , 3E modelini anlattı.
1986 yılında tekstil ve hazır giyim şirketi olarak yola çıkan FUNİKA’nın, Dünyanın ilk akıllı tekstil ürünlerini üreten AR-GE bölümünün kabına sığmayarak artık “Teknoloji Fabrikası” adı ile geleceğin teknolojilerini üreten bir şirkete dönüştüğünü vurgulayan Nuri SÖZKESEN, FUNİKA TEKNOLOJİ’nin kısa bir süre içinde 4’ü dünya çapında 6 büyük buluş gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Nuri SÖZKESEN, FUNİKA TEKNOLOJİ’nin icatlarını kısaca anlattı;
Çöllerde Bile Tarım Yapılabilecek…
20 Ocak’ta ABD’nin yeni Enerji Bakanı olacak Nobel Ödüllü fizikçi Steven Chu’nun çalışmasının benzeri buluşu ile Funika çöllerde bile tarım yapmaya olanak sağlıyor.
Çöl alanlarında tarım ürünlerinin yetiştirilmesi için özel olarak tasarladığı lazer sistemi ile ısı farkı ortadan kaldırarak ve toprağın nem oranı dengeliyor. Topraktaki kil ve tuz ayrıştırılarak çöller verimli tarım alanlarına dönüştürülüyor. 3 ay gibi kısa bir süre içinde çöl alanlarını verimli topraklara çeviren bu teknoloji ile Afrika başta olmak üzere dünya üzerindeki açlık sorununa kesin bir çözüm getirilecek.
X-Ray radyasyonunu %100 durduran madde geçirmezliği sayesinde sağlık merkezlerindeki radyoloji odalarında ve diğer alanlarda tam koruma sağlıyor
Gama-Ray radyasyonunu önleyen madde buluşu ile GAMA-Işını radyasyonuna karşı tam koruma sağlayan bir radyasyon kalkanı oluşturulmuştur. Bu radyasyon kalkanı GAMA-Işınının çeşitli amaçlarla kullanıldığı tüm alanlarda kişilerin radyasyondan korunmasında güvenle kullanılabilecektir.
Cep telefonlarının insan vücuduna yaptığı zararlı etkileri azaltmak için frekansı 3 G Hz’e kadar olan elektromanyetik dalgaları soğuran özel kumaştan yapılan cep telefonları kılıfı tasarlandı.
2008 yılı başında yüksek verimli ısı enerjisi elde etmede Hibrit Isı Maddesi - HIM adını verilen kompozit bir madde geliştirildi, Bu maddenin performansını yaklaşık 10 kata çıkartarak %90 oranında elektrik tasarrufu sağlayacak şekilde geliştirildi. Maddeye getirilen yeni bir yaklaşım sonucu madde içindeki enerji paketçiklerini moleküler titreşimi arttırıp ısı enerjisi olarak dışarı atılmasını sağlayan bu buluş dünyada enerji tasarrufunda devrim yaratacak. HIM teknolojinin tüm dünyada yaygınlaşması halinde yılda, Dünya’da 2 Trilyon Dolar, Türkiye’de ise 20 Milyar Dolarlık bir tasarruf sağlanacak.
Yılbaşı sonrası 15 firmanın buluşlarını kullanmaya başlayacağını da belirten Sözkeken, verecekleri lisanslardan sadece Türkiye sınırları içinde ve tek bir üründe kullanılması halinde hiçbir ücret talep etmeyeceklerini de belirtti.

Kasim_55
12-20-2008, 01:02
TesekkurLer