PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5-11 yas arası cocuklar


Hasret
12-18-2008, 23:55
Okul çağındaki çocuklarda gizlilik ve anne babalarından bağmsız olma gereksinimi giderek artma gösterir. Bu değişen ilişki, bazen çocuğunuzla arasında gerilimve çatışma doğurabilir. Problemleri önlemenin veya azaltmanın eniyi yolu, iletişim bağlarını açık tutmak ve duygusal olarak bağlı kalmaktır. Çocuğunuz okula başlamak, sınıf değiştirmek, yeni arkadaşlar edinmek ve yeni aktiviteler denemekgibi çok çeşitli değişimlerle karşı karşıya kalacaktır. Bu değişimlerle karşılaşırken ona sevgi, destek ve ilgi gösterin. Bir anne veya baba olarak ana amacınızın çucuğunuzu aile dışında hayatta başarılı olmaay hazırlamak olduğunu unutmayın.

Çocuğunuz için ne yapabilirsiniz?
Okul çağı çocuğu vaktinin büyük kısmını ev dışında geçirmeye başlar. Ancak hala kendini güvende ve mutlu hissetmesi için, anne ve babasının ilgi ve sevgisine gereksinimi vardır.

· Çocuğunuzla birlikte vakit geçirin. Birlikte yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler bulun ve çocuğunuzun spor aktivitelerine, müzik resitallerine veya diğer özel günlerine katılın. Çocuğunuza verdiğiniz zaman ve enerji sevginizin bir göstergesidir.
· Çocuğunuza doğru emniyet araçları sağlayın. Bisiklet veya paten kaskı, dizlikler, bileklikler, dirseklikler gibi.
· Daima arabanın arka koltuğunda emniyet kilidi bağlı şekilde oturduğundan emin olun.
· Onu fiziksel aktivilere teşvik edin. Yürüyüş, koşma, bisiklete binme, paten yapma, yüzme, dans etme gibi aktivitelerle iyi bir örnek olun veya çocuğunuzla birlikte bir spor yapın.
· Okul başarısı için açık beklentiler belirleyin.
· Çocuğunuzun kişiliğini, yeteneklerini ve karakterini kabul edin.
· Çocuğunuza trafik kurallarını öğretin. Sokakta karşıdan karşıya geçmesini öğretin (7 yaşına geldiğinde).
· Evde atıştırması için sağlıklı besinler bulundurun.
· Mümkün olduğunca, kararları kendisinin vermesine, güveninizi göstermek için daha fazla sorumluluk almasına imkan verin.
· Madde alışkanlığı ile ilgili olarak çocuğunuzu bilgilendirin.
· Yabancılarla konuşması konusunda uyarın. Bunu canlandırarak anlatın.
· Seks ile ilgil konuları konuşmak için açık olun.
· 8 yaşına geldiğinde, pubertede meydana gelecek değişiklikleri anlatın