PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 otobüs 2 tır birbirine girdi: 3 ölü, 49 yaralı


kelebek35
12-15-2008, 11:05
Kayseri'de 2 TIR ve 4 otobüsün karıştığı trafik kazasında 3 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.http://www.habervaktim.com/resim/resim46650_2.jpg

KAZA FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ! (http://habervaktim.com/resim.php?id=10758&cat=912&page=1)

Alınan bilgiye göre, Kayseri-Malatya karayolunun 63. kilometresinde yaşanan kazada buzlanma nedeniyle 2 TIR çarpıştı. Çarpışan TIR'lardan biri şarampole yuvarlanırken, diğeri karayoluna devrildi. Bu sırada aynı istikamette seyreden Murat Yurt idaresindeki 23 HA 324 plakalı yolcu otobüsü de yola devrilen 34 FC 534 plakalı iplik ve kumaş yüklü TIR'a çarptı. Ardından arkadan gelen iki yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen başka bir yolcu otobüsü de kaza yapan araçlara çarptı. 4 otobüs ve 2 TIR'ın karıştığı kazada, TIR'a çarpan 23 HA 324 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü Murat Yurt, hemen arkasında oturan kardeşi Fazlı Yurt ve yolculardan Gamze Aksu, olay yerinde hayatını kaybederken 49 kişi de yaralandı.

Elazığ'dan yola çıkan otobüsün içerisinde yer alan Murat Bahçeci, büyük bir gürültüyle uyandığını söyledi. Hayatını yolculuk sırasında taktığı emniyet kemerine borçlu olduğunu anlatan Bahçeci, "Araçlardan birisi tam benim oturduğum koltuk tarafına çarpmıştı. Kalktığımda yüzümde ve alnımda cam parçaları vardı. Emniyet kemerimi taktığım için kazayı küçük sıyrıklarla atlattım. Çarpışmadan sonra otobüsten inerek etrafa baktık. Karanlık havada herkes bağırıyordu. Yaralılar arasında yaşlılar da vardı. Onlar da çaresiz bir durumdaydı. Olay yeri adeta mahşer yeri gibiydi." diye konuştu.

Öğrenci olan kızını Kahramanmaraş'tan hareket eden otobüse bindirdikten sonra kaza haberini aldıklarını ve olay yerine gittiklerini dile getiren Salman Delibaş, otobüs ve TIR'ların birbirine girdiğini söyledi. Kızının ağladığını ve feryatlar içerisinde olduğunu ifade eden Delibaş, olay yerinin can pazarını andırdığını aktardı. Şoför, muavin ve arkalarında oturan bir yolcunun kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirten Delibaş, yaralıların olay yerine gelen ambulanslarla taşındığını ifade etti.

Kazada yaralananlardan durumu ağır olanlar Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, diğer hastalar ise Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

habervaktim

DİGİMAX
12-15-2008, 11:28
ya akıllanmıyoruz yada kader.ne yapsak ölüyoruz..

ALONE53
12-15-2008, 11:36
bukadar kazanın olduğu başka bir ülke varmı acaba